FOTO ”Plecăm la munte cu trenul că pe DN1 e jale”. Mulți au renunțat la mașini de teama cozilor spre Valea Prahovei

familie-gara.jpg

Gașca de ploieșteni a plecat la munte cu trenul
Gașca de ploieșteni a plecat la munte cu trenul

Vrei să ajungi la munte pe Valea Prahovei ca să te relaxezi și să te distrezi? Atunci, lasă mașina acasă! Sâmbătă, 9 ianuarie, cozile de pe DN1 se întindeau pe zeci de kilometri, iar cei care se aflau în tren priveau uimiți șirul care nu se mai termina. Drumul pe calea ferată, între București și Predeal, este parcurs în doar două ore.

A nins, iar zăpada este numai bună pentru o bulgăreală, săniuș sau dat cu schiurile! Astfel că stațiunile de pe Valea Prahovei sunt pline, mai ales în weekend.

Cu trenul ajungi la munte în 2 ore, dacă pleci din București

Dar mulți nu se mai încumetă să pornescă la drum cu mașina. Și-au dat seama că este mult mai bine să o lase la gară și să urce în tren. Dacă pleacă din București, fac maximum două ore până la Predeal, iar din Ploiești doar o oră.

calatori-care-urca-in-tren-din-ploiesti.jpg

Mulți bucureșteni și ploieșteni au urcat ieri în trenul care i-a dus la munte
Mulți bucureșteni și ploieșteni au urcat ieri în trenul care i-a dus la munte

”Vrem să ne distrăm, nu să ne enervăm”, ne-a spus familia Anghel, pe care a întâlnit-o în Gara Ploiești Vest. Se afla alături de gașca de prieteni și luase și săniuța în spate. Cu toții au coborât la Bușteni după 40 de minute.

Coada de mașini de pe DN1 s-a întins sâmbătă pe zeci de kilometri

Cu mașina și-ar fi  blestemat zilele. Coada era pe două benzi! A început de la Nistorești și continuat până la Comarnic, după care s-a format din nou pe centura orașului Sinaia, a străbătut Bușteniul și s-a oprit la Predeal.

coada-de-masini-pe-dn1.jpg

Cei care au ales mașina au luat coada pe DN1, de la Nistorești
Cei care au ales mașina au luat coada pe DN1, de la Nistorești

După 4-5 ore de chin, șoferii au avut parte de o altă provocare: parcarea. Toate locurile erau ocupate în stațiune.

În schimb, cei care au sosit cu trenul au plecat fericiți spre pârtie, cu rucsacul în spinare. Și, seara, la întoarcerea spre casă, cozile s-au format din nou pe DN1.

calatori-tren-spre-munte.jpg

Vagonele nu au fost aglomerate, iar călătorii au stat relaxați
Vagonele nu au fost aglomerate, iar călătorii au stat relaxați

”Cu CFR Călători poţi transforma câteva ore de stres la volan într-o perioadă de relaxare cu toţi prietenii pe care-i vrei aproape, cu familia sau pur şi simplu cu laptopul sau cartea ta preferată. Şi totul la un preţ cu 25% mai mic la trenurile spre munte sau cu reduceri şi mai mari pentru deplasările la sfârşit de săptămână, între staţiuni”, a punctat Dan Costescu, director general CFR Călători.

Cât costă biletele la tren până la munte

Un bilet pentru un adult la Inter Regio (IR), pe ruta București-Predeal, costă 39,5 lei, iar pentru un copil 21,7 lei, iar cu reducerea aferentă, spre şi dinspre cele mai căutate staţiuni montane pentru schi, cum sunt cele de pe Valea Prahovei, 30,6 lei, repectiv 17,25 lei.

calatori-care-au-coborat-din-tren-la-predeal.jpg

După două ore, bucureștenii au ajuns la Predeal
După două ore, bucureștenii au ajuns la Predeal

Reducerea de 25% se aplică de luni până joi, pentru călătoriile pe rută directă, la clasa a 2-a, cu trenurile InterRegio care au ca punct de plecare/destinație una din staţiile: Sinaia, Bușteni, Azuga, Predeal, Brașov.

La Regio (R) tarifele sunt și mai mici. Un părinte care a plecat cu copilul la munte din Capitală a achitat dus-întors 85 de lei. S-au dus cu IR și s-au întors cu R. Iar vagoanele nu au fost pline, toți călătorii purtau masca, iar condițiile sunt decente.

CFR Călători a introdus din 4 ianuarie Trenurile Zăpezii, care vor circula până pe 28 februarie.

Cât te costă o zi la munte cu familia

O familie cu un copil plătește pentru un drum dus-întors București-Predeal 165,8 lei, dacă pleacă și revine cu IR. O plimbare cu telescanul, dus-întors, o costă alți 150 de lei pentru toți trei. La care se adaugă prânzul. Adrian și Mihalea ne-au povestit că au achitat la masă 160 de lei.

turisti-pe-partie-la-predeal.jpg

Ieri a fost plin de turiști pe pârtia de la Predeal
Ieri a fost plin de turiști pe pârtia de la Predeal

”Am servit ciorbă și felul doi, plus ceva de băut”, ne-au explicat cei doi. Dar chetuiala nu se oprește aici.

Un vin fiert costă pe pârtie între 7 și 8 lei, o ciocolată caldă, 5 lei, un ceai, 4 lei, un kurtos kolacs, 20 de lei, iar săniuța de închiriat este 15 lei.

Deci fără 500-600 de lei nu poți porni la drum ca să te distrezi o zi pe Valea Prahovei.

cu-sania-pe-derdelus.jpg

Principala distracție a fost cu sania pe derdeluș
Principala distracție a fost cu sania pe derdeluș

 

 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1