FOTO O nouă modă în oraş: vând câini la terasă

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Terasa nu mai este un loc unde mergi cu prietenii doar ca să bei liniştit o cafea şi un suc. Mai nou, de aici îţi poţi face şi cumpărăturile. Găseşti de la parfumuri, genţi şi telefoane, şi până la câini. Fotoreporterii Click! au surprins, zilele trecute, cum un individ încerca să vândă un bichon şi un pudel la un local de fiţe, din Capitală.

O nouă afacere prinde contur în Bucureşti: vânzarea câinilor de rasă la terasele de lux. Afaceriştii de animale ştiu că aici găsesc oameni cu bani, dispuşi să arunce cu milioanele fără să clipească, doar ca să-şi facă un hatâr. Aşa se face că marţi seară, în jurul orei 19.00, un bărbat care ţinea în braţe doi pui de câine a intrat fără nici o jenă pe terasa „Funki Lounge", de pe Bd. Decebal, din Capitală.

Ca să-i convingă să cumpere, i-a lăsat să se joace cu căţeluşul

simeon stalpnicul png

Toate mesele erau ocupate. S-a dus glonţ la un grup de fete bine îmbrăcate ca să le convingă să cumpere un căţeluş. Pentru a le înduioşa le-a lăsat să-i mângâie şi să se joace cu ei. După 20 de minute de negocieri, bişniţarul a plecat cu coada între picioare spre un alt local din apropiere. Un câine de câteva săptămâni din rasa Bichon Maltez sau Pudel se vinde cu 1.500 - 2.000 de lei.

În timp ce le arăta clienţilor pudelul, individul ţinea bichonul la subţioară

simeon stalpnicul png

Dacă ar fi fost prins de poliţiştii locali în timp ce negocia vânzarea celor două animale, bărbatul ar fi fost amendat pe loc. „Vânzarea oricărui bun, inclusiv câini, în locuri neautorizate se sancţionează cu amendă cuprinsă între 300 şi 1.500 de lei", ne-a precizat Aurel Dobrilă, şeful Poliţiei Locale sector 2.

Bişniţarul a negociat cu fetele de la masă 20 de minute

simeon stalpnicul png

«Nu cumpăraţi animale din locuri neautorizate!» Mircea Chiriţescu, medic veterinar

Iubitorii de animale sunt sfătuiţi de specialişti să nu cumpere căţei de pe stradă. „Dacă îşi doresc un câine e bine să-l ia doar din locuri autorizate, adică dintr-un pet shop sau dintr-o canisă. Aici află exact starea lui de sănătate, când a fost vaccinat, deparazitat şi date despre părinţi. Viitorul stăpân primeşte şi carnetul de sănătate al animalului cumpărat. Dacă îl ia de pe stradă, riscă să dea o grămadă de bani pe el şi să fie bolnav", ne-a declarat Mircea Chiriţescu, medic veterinar.

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net