FOTO EXCLUSIV Radarele fixe nu te mai pândesc pe DN1

Ultima actualizare:

    Nu sunt bani ca  să fie reparate Fotografii: Click!
Nu sunt bani ca să fie reparate Fotografii: Click!

Veste bună pentru şoferi! Radarele fixe de pe DN1, amplasate în Ilfov şi Prahova, nu mai funcţionează. Sperietoarele de vitezomani sunt stricate de aproape un an, dar nu au putut fi reparate din lipsă de bani.

Ca la noi la nimeni! Sunt omologate, au dovedit că aduc bani mulţi la bugetul de stat din amenzi şi că-i ţin în frâu pe vitezomani. Cu toate astea, cei din Ministerul de Interne le-au lăsat de izbelişte. Vorbim despre radarele fixe, amplasate pe DN1, în urmă cu aproape zece ani. Surse din cadrul Poliţiei Rutiere ne-au dezvăluit faptul că doar unul din cele şase aparate îi mai înregistrează pe cei care depăşesc viteza legală. Şi ăla doar două ore pe zi. Vorbim despre radarul fix de la Baloteşti. “Nu sunt oameni suficienţi ca să monitorizeze şi traficul. Atunci s-a ajuns la varianta ca sistemul să funcţioneze doar două ore pe zi. Nu există un interval stabilit. Când are timp, unul stă la monitorizare”, ne-a spus un poliţist.

Cei mai mulţi şoferi  amendaţi au fost  prinşi de radarul  de la Puchenii Mari
Cei mai mulţi şoferi amendaţi au fost prinşi de radarul de la Puchenii Mari

Mai rău e în Prahova. Cele cinci aparate din judeţ sunt moarte de un an. ”Nici un radar fix nu mai merge. De la Puchenii Mari până în Sinaia, toate sunt stricate. Fibra optică este tăiată. S-au cerut bani pentru repunerea lor în funcţiune, dar s-a spus clar că Ministerul de Interne nu dispune de fonduri“, am aflat de la un alt om al legii. Comisarul-şef Costin Tătuc, director adjunct la Direcţia Rutieră, nu a negat faptul că aparatele sunt cu probleme.

De aici se  monitorizează  traficul
De aici se monitorizează traficul

“Nu ştiu care este suma necesară pentru repararea lor. Sunt poliţist, nu fac calcule economice. Ştiu doar că o parte din ele nu mai funcţionează”, ne-a declarat acesta. Drumul care leagă Capitala de munte se află pe primul loc în ceea ce priveşte accidentele rutiere mortale. Tocmai de aceea, în 2005, a fost înţesat de radare fixe: la Baloteşti, Ciolpani, Puchenii Mari, Bărcăneşti, Comarnic şi Sinaia.

4 motive să funcţioneze

Poliţiştii cer ca radarele fixe să funcţioneze din nou. Iată şi de ce!Şoferii ar circula cu viteza legală;Numărul accidentelor ar scădea;Poliţiştii ar avea probe filmate, pe care să le consulte în cazul unui eveniment rutier;Ar veni mai mulţi bani la bugetul de stat din amenzi.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
radiografie pulmonara shutter jpeg
image
image
image
image
image
image
bar g712d79cb7 1920 jpg
fabrica 2 1600x1000 jpg
Papanasi png
Vipera neagră Foto Adrian Florin Vrăbiescu (2) jpg
Carne de pui jpg
Caine in cusca FOTO Shutterstock
image png
Zambet jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net