FOTO Ancu Dincă, fizicianul care promovează valorile tradiționale româneşti

Ultima actualizare:
Ancu Dinca
Ancu Dinca

Revenit recent de la Nara (Japonia), unde a reprezentat România la un Congres internațional pe teme de energie (EMF-ELF 2013), Ancu Dincă, fizicianul român care a descoperit armonizatorul biologic, s-a aflat zilele acestea în Ardeal, în mijlocul producătorilor și meșteșugarilor locali.

Profund atașat de tradiția populară românească, care a conservat şi perpetuat, de-a lungul mileniilor, numeroase cunoştinţe privind modul de tratare a diverselor boli sau de menţinere a stării de sănătate a organismului, a explicat semnificația unui instrument specific Apusenilor împăduriți, tulnicul, regretând faptul că azi, numai câteva femei mai cântă la tulnic și totul s-a redus la comunicare în zile de mare sărbătoare.

„Tulnicul face parte din galeria de simboluri mai puțin cunoscute ale românilor, fiind folosit încă de pe vremea dacilor. Este un instrument arhaic, rar folosit astăzi. Tulnicul îndeplinea mai multe funcțiuni și era realizat din lemn drept de molid, fără noduri, care trecea prin etape pregătitoare, atent monitorizate de meșteșugar. În trecut toți membrii familiei știau să cânte la tulnic", afirmă profesorul Ancu Dincă.

Ancu Dinca
Ancu Dinca

Timp de milenii, în tradiția noastră s-au păstrat, conservat și perpetuat cunoștințe legate de boli și modul de tratare al acestora. Zalmoxe însuși era recunoscut drept doctor al Omului. Sănătatea trupului, a minții și a sufletului s-a concretizat în scopul suprem pentru fiecare membru al comunității, iar codurile zalmoxiene erau sacre și tainic păstrate", concluzionează dl Ancu Dincă.

Ancu Dinca
Ancu Dinca


    Ancu Dinca
Ancu Dinca

Expoziţia „Tradiţie şi Sănătate", care se va desfăşura între 5 şi 8 decembrie, la Sala Palatului din Bucureşti, doreşte, sub mottoul „Omul - purtător de tradiție și beneficiar al sănătății", să promoveze domenii precum terapiile naturale, medicina bio-informațională, arhitectura verde sau agricultura organică, biodinamică.”Nu vor lipsi prezentările de nutriție şi alimentație sănătoasă (produse bio, vegan, raw), cele de cosmetice și produse naturale de îngrijire corporală, sau cele de sănătate prin artă (muzică populară, colinde, dansuri populare, meșteșuguri, costume populare) cât şi concerte sau lansări de carte", a mai spus dl Ancu Dincă.

image
image
image
image
image
image
caine pixabay jpg
Bere jpg
codreanu jpg
suc tedi mucegai jpg
Avion la terminal in aeroport poarta de imbarcare goala Foto Shutterstock jpeg
chioma nigeria jpg
Dormitorul matrimonial are un pat încăpător
aeroport tulcea delta dunarii jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net