FOTO Adrian Năstase, condamnat astăzi la 4 ani de închisoare cu executare. «Pedeapsa e o răzbunare murdară»

Ultima actualizare:

    Adrian  Năstase
Adrian Năstase

Adrian Năstase a fost condamnat definitiv pentru şantaj şi luare de mită, în dosarul Zambaccian. Pe lângă cei 4 ani de închisoare, lui Năstase i s-au interzis anumite drepturi timp de 5 ani.

UPDATE 21.25 Adrian Năstase a ajuns la penitenciarul Rahova, conform RTV.

UPADTE 19.30 Fostul premier Adrian Năstase va sta la Penitenciarul Rahova, în carantină, timp de 21 de zile, urmând ca, în cel mult o lună, Administraţia Penitenciarelor să îi stabilească regimul şi locul de detenţie, conform Mediafax.

Regimul de detenţie se stabileşte în funcţie de vârsta deţinutului, starea de sănătate şi antecedentele penale ale acestuia.

UPDATE 18.40 La ieşirea din secţia de poliţie, Adrian Năstase, cu cătuşe la mâini, a făcut şi primele declaraţii legate de condamnarea sa în dosarul Zambaccian. "Pedeapsa este îngrozitoare şi injustă. Este o răzbunare murdară."

UPDATE 18.17 Fostul premier Adrian Năstase, condamnat la patru ani de închisoare în dosarul Zambaccian, va fi încarcerat la Penitenciarul Rahova, poliţiştii bucureşteni de la Biroul Urmăriri urmând să pună în aplicare, luni seară, mandatul de executare a pedepsei, transmite Mediafax.

UPDATE 18.00 Adrian Năstase s-a predat la Secţia 2 de Poliţie. Între timp, mandatul de arestare a fostului premier a fost emis.

UPDATE 17.55 Adrian Năstase a plecat de la locuinţa sa din strada Zambaccian, cu o maşină în care se află şi fiul său cel mare, Andrei. Fostul premier se poate preda la orice secţie de poliţie.

simeon stalpnicul png

Soţia sa, Dana Năstase, a fost de asemenea condamnată la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru luare de mită şi folosirea de documente false în formă continuată.

Adrian Năstase este acuzat în acest caz că, în perioada 2002 - 2004, în calitate de premier, ar fi primit, în mod direct şi prin intermediul soţiei sale, Dana Năstase, foloase necuvenite în valoare de aproximativ 630.000 de euro la cursul de schimb 2002/2004. Aceste foloase constau în contravaloarea unor bunuri importate din China şi cheltuielile aferente acestor importuri, precum şi contravalorea unor lucrări efectuate la imobilele lui Năstase din localitatea Cornu şi din Bucureşti.

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net