FOTO Accident pe Centura Capitalei din cauza beznei. Trei mașini, inclusiv cea a Poliției, spulberate de un tir

Ultima actualizare:

    Mașina lovită de tir fusese trasă pe dreapta de poliști
Mașina lovită de tir fusese trasă pe dreapta de poliști

Centura Capitalei este în întuneric! Imediat cum se lasă seara, becurile de pe stâlpi nu se aprind, astfel că zona de nord a șoselei, între Otopeni și Mogoșoaia, este parțial luminată. Singurele lumini care se văd pe șosele vin de la farurile mașinilor. Ieri seară, un tir a spulberat trei mașini trase pe dreapta de agenții de la Rutieră, inclusiv pe cea a Poliției.

După ce că ziua e aglomerată, seara este și nesigură. O parte din Centura Capitalei este în beznă pentru că stâlpii de iluminat de pe margine nu funcționează.

Și această mașină a fost acroșată de autotrenul care circula pe Centura Capitalei
Și această mașină a fost acroșată de autotrenul care circula pe Centura Capitalei

Click! a tras un semnal de alarmă încă din primăvara anului trecut că există această problemă, iar autoritățile promiteau că problema e ca și rezolvată.

Ministerul Transporturilor a promis că rezolvă problema iluminatului pe Centura Capitalei de un an și jumătate

”Pentru a identifica defecțiunile care apar la iluminatul public pe centura de nord, Secția de Drumuri Naționale București Nord din cadrul DRDP București a făcut verificarea rețelei de iluminat, urmând ca saptămâna viitoare, în funcție de problemele semnalate, să decidă lucrările ce trebuie să fie executate. Aceste lucrări vor face obiectul unui contract subsecvent al <<Acordului cadru pentru o perioadă de 48 de luni – întreținere sistem de iluminat pentru rețeaua de drumuri aflata pe raza DRDP București>>, lucrări care vor remedia problema iluminatului public în cel mai scurt timp”, ne spuneau reprezentanții Ministerului Transporturilor.

Iată că a trecut un an și jumătate de atunci și centura e tot beznă și s-a produs și un accident grav din această cauză.

Joi, 17 septembrie, în jurul orelor 23.35, trei mașini au fost spulberate de șoferul unui tir, de 50 de ani, care le nu le-a văzut, la km 56, în Chiajna. Două erau trase pe dreapta de oamenii legii, iar a treia a fost chiar Loganul Poliției.

Loganul Poliției a fost lovit primul de tir
Loganul Poliției a fost lovit primul de tir

”În urma impactului autospeciala de poliție a fost proiectată într-un  autoturism, care se afla oprit în fața autospecialei, iar cea de al doilea autoturism a fost proiectat la randul sau într-un alt autoturism, oprit pe partea dreaptă a carosabilului. De asemenea, în urma impactului autotrenul a părăsit suprafața carosabilă, oprindu-se pe șinele căii ferate, dispusă paralel cu DNCB. Atât autospeciala de poliție, cât și cele două autoturisme se aflau oprite pe partea dreaptă  a suprafeței carosabile, ca urmare a unui control în trafic, efectuat  de către organele de poliție”, au declarat pentru Click! cei de la IPJ Ilfov.

Trei persoane au fost rănite și duse la spital

Trei persoane au fost rănite și au fost duse la spital pentru îngrijiri medicale. Un polițist a fost și el rănit ușor, dar a refuzat internarea, conform surselor noastre.

Tirul a ajuns pe câmp, după ce a acroșat mașinile oprite pe dreapta
Tirul a ajuns pe câmp, după ce a acroșat mașinile oprite pe dreapta

Acești oameni puteau fi acum morți, dacă se aflau lângă autoturisme și nu interior. Fotografiile arată clar că tirul a acroșat puternic toată partea stângă.

Șoferul a văzut autoturismele în ultima clipă, abia atunci când s-a apropiat de ele, și a tras stânga de volan altfel, altfel le-ar fi lovit în plin și am fi asistat la o tragedie.

Martor la accident: ”Centura Bucureștiului, o rușine națională”

”Centura Bucureștiului - această rușine națională. Domnul "girofar pe contrasens", care era să omoare doi polonezi nevinovați, se lăuda că o laie, o bălaie...prioritate naționala, că el face și drege. De 30 de ani nimeni nu a făcut nimic. Nimeni! Poliția Română, când știi că pe DNCB ești ca în iad, beznă, gropi, lipsa marcajelor etc, tu îi oprești fix în bătaia armelor. Bagă-i frate într-un boschet, să nu treaca vreunul care, pe bună dreptate, nu te poate evita, pentru că nu te ved”, a postat pe Facebook un martor al accidetului.

Chiar dacă șoferul tirului nu pare a fi vinovat, polițiștii au deschis un dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.

Șoferii circulă în beznă pe o porțiune din Centura Capitalei
Șoferii circulă în beznă pe o porțiune din Centura Capitalei

Citește și: 

https://www.click.ro/news/national/centura-capitalei-este-bezna-ce-s-intamplat-cu-iluminatul

https://www.click.ro/news/national/inca-o-promisiune-autostrada-zero-gata-2023

image
image
image
image
image
image
image png
petre roman mineriada jpg
Ce s a aflat despre Elena Ceausescu la 33 de ani de la Revolutie  Obiectul pe care il avea la ea in ultima zi de viata 1 jpg
extensii gene pexels jpg
saptamana patimilor jpeg
Prințesa Diana și William  foto   GettyImages jpg
Alejandra Marisa Rodríguez jpg
lisa pisano transplant rinichi porc afp jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net