Fostul șef al Securității, Iulian Vlad, și-a turnat tatăl la Partidul Comunist

Ultima actualizare:

    Iulian Vlad este în prezent general în rezervăFoto News.ro
Iulian Vlad este în prezent general în rezervăFoto News.ro

în prezent, Iulian Vlad este general în rezervă, dar trecutul său ascunde secrete destul de întunecate, dar aparent normale pentru vremurile comuniste. În niște rapoarte adresate Partidul Muncitoresc Român, pe când avea doar 18 ani, Iulian Vlad a arătat cum a încercat să-l convingă pe tatăl său să nu mai meargă la biserică. De asemenea, acesta a participat la campania electorală din 1946 și 1948 și la procesul de naționalizare.

Și-a denunțat tatăl pe când avea 18 ani

Potrivit News.ro. care a analizat referatul întocmit de Comitetul Central al Uniunii Tineretului (UTM), fostul șef al Securității, Iulian Vlad, și-a denunțat tatăl în fața comuniștilor, încă de la vârsta de 18 ani. În document se precizează că "tatăl deţine patru hectare de pământ şi este cântăreţ la biserică, a fost prizonier în URSS până în 1947 octombrie, este un element foarte religios, deşi este membru PP şi i-a fost arătat drumul greşit pe care mergea, totuşi nu înţelege să se lase, aceasta şi pentru interese materiale".

Nu avea încredere în tatăl său pentru că era un om religios

Fostul șef al Securității a oferit comuniștilor o serie de informații despre tatăl său fără ca acestea să reprezinte în realitate o crimă, dar contraveneau doctrinei marxist-leniniste.

"În mai multe rânduri în toată acesta perioadă a fost chemat la muncă judeţeană, refuzând totdeauna adică tot de atâtea ori de câte ori i s-a propus ridicarea sa în muncă, invocând diferite motive. Că a fost plecat de acasă 6-7 ani de zile (perioada războiului şi a prizonieratului) şi că mama mea nu mai poate să muncească singură, că va duce muncă şi la plasă sau că nu poate să plece pentru că sunt plecat şi eu de acasă şi în sfârşit totdeauna a invocat o serie de motive, în fond motivul pentru care a refuzat munca ce i se propusese a fost altul şi anume el fiind cântăreţ de biserica încă de când a venit din Uniunea Sovietică a mers la biserică".

Dorea să îl excludă pe tatăl său din Partidul Comunist

În documentul prezentat partidului, Iulian Vlad recunoaște că acționează nu ca un fiu, ci ca un membru al Partidului Comunist: "Faptul că a refuzat să meargă într-o muncă la judeţeană se dovedeşte tocmai prin aceea că el sub niciun motiv nu a vrut să se despartă de biserica şi de casă. Părerea mea este însă că acesta ar constitui argumentul cel mai întemeiat, motivul mai de bază. Scoaterea sa din rândurile partidului a constituit atât pentru mine, pentru mama mea şi chiar pentru el o problemă atâta de grea încât cu greu poate să fie descrisă.(...) Poziţia mea faţă de această problemă nu este poziţia unui fiu, ci poziţia unui membru al Partidului. Acest lucru I l-am arătat, îl mai arăt şi-l voi dovedi partidului, acelui care m-a crescut şi m-a educat începând de la vârstă de 14 ani", a declarat actualul general în rezervă.

Comitetul Central îl considera pe Iulian Vlad "un element cinstit"

În noiembrie 1950, Comitetul Central scria despre viitorul șef al Securității că provenea "dintr-o familie de ţărani mijlocaşi cu concepţii învechite de acaparare de bogaţii. Tov. Vlad este un element cinstit, ataşat Partidului şi Organizaţiei UTM, din materialul de la dosar reiese că a dus o muncă intensă începând din 1946 - la expropierea moşierilor, campania electorală din 1946 şi 1948 la naţionalizare etc. Sarcinile primite a căutat întotdeauna să se achite de ele în mod conştiincios, are dezvoltat spiritul răspunderii faţă de muncă, are dezvoltat spiritul critic, mai puţin autocritic, de multe ori face critică distructivă, este puţin înfumurat, nu este stăpânit de vicii, are perspective de dezvoltare".

Apreciază cu un like pagina noastră de Facebook dacă ți-a plăcut acest articol. Vei afla și mai multe informații interesante!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net