Fostul ministru s-a predat de două ori la Poliţie

Ultima actualizare:
Fostul ministru nu a fost primit  din  prima în arestul poliţiei (Fotografii: Cosmin Carp)
Fostul ministru nu a fost primit din prima în arestul poliţiei (Fotografii: Cosmin Carp)

Procesul în dosarul “Caltaboşul” s-a încheiat, ieri, după aproximativ cinci ani. Doi foşti miniştri implicaţi în acest caz au fost condamnaţi definitiv la câte trei ani de închisoare cu executare pentru luare de mită. Este vorba despre Decebal Traian Remeş şi Ioan Avram Mureşan.

Ieri dimineaţă, completul de judecată al instanţei supreme a decis definitiv că Decebal Traian Remeş (64 de ani) şi Ioan Avram Mureşan (54 de ani) se fac vinovaţi de luare de mită, complicitate la cumpărare de influenţă, în formă continuată, şi de trafic de influenţă.

Conform rechizitoriului, în 13 septembrie 2007 şi 23 septembrie 2007, Remeş, în calitate de ministru al agriculturii, deţinută la acea dată, ar fi acceptat şi primit produse alimentare în valoare de 1.500 de lei şi suma de 15.000 de euro de la Gheorghe Ciorbă, prin intermediul lui Mureşan.

Decebal Traian Remeş şi Ioan Avram Mureşan


    Fostul ministru nu a fost primit  din  prima în arestul poliţiei (Fotografii: Cosmin Carp)
Fostul ministru nu a fost primit din prima în arestul poliţiei (Fotografii: Cosmin Carp)

Prin urmare, Remeş şi Mureşan au primit câte trei ani de închisoare cu executare, iar Ciorbă, un an şi jumătate cu suspendare, întrucât a colaborat cu autorităţile în acest caz.

Mureşan se află deja în închisoare de anul trecut, fiind condamnat la şapte ani de puşcărie într-un alt dosar. Remeş, însă, de cum a aflat sentinţa, a plecat să se predea. Astfel că, ieri, în jurul orei 10.00, s-a prezentat la Poliţia Maramureş, de unde, însă, a fost trimis acasă, întrucât nu ajunsese mandatul de executare a pedepsei. După circa două ore, Remeş a revenit, însoţit de familie, el fiind dus în arestul Poliţiei. Urmează să se stabilească în ce penitenciar va fi încarcerat.

Principalele probe în dosarul prin care foştii miniştri Decebal Traian Remeş şi Ioan Mureşan au fost trimişi în judecată au fost 21 de convorbiri telefonice interceptate de Serviciul teritorial DNA din Alba. În 23 septembrie 2007, Ioan Mureşan s-a întâlnit în zona Dorobanţi cu Decebal Traian Remeş. Din înregistrarea video-ambientală, susţin procurorii, se observă "cum inculpatul Mureşan Ioan a aşezat dosarul şi plicul cu bani pe scaunul aflat în stânga ministrului agriculturii, care, la final, le-a luat şi le-a introdus în servieta personală, acesta fiind momentul în care cei 15.000 de euro au fost efectiv primiţi de către învinuitul Remeş Decebal Traian, în scopul evident de a sprijini societatea menţionată anterior la licitaţia ce urma a fi organizată în săptămâna imediat următoare". Iată o parte din discuţia purtată de cei doi: Remeş: "Banii?"Mureşan: "Deci, în plic...Mă rog, aşa, şi ai... Prima pagină e licitaţia de la..."Remeş: "Da, da ai zis că-s patru bucăţăi".Mureşan: "Îs patru bucăţi. Mie îmi trebuie numa ... Noi merem numai la aia de-o sută şi la aia de optzeci".Remeş: "La două cred că mă descurc".Mureşan: "Caietu de sarcini băgat e..."Remeş: "Da".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
Cuplu de romani spania Captura Antena 3 jpg
titanic adobestock jpg
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net