Fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, scos dator la stat cu 1,37 milioane de lei. Sentința este definitivă

7-act-relu-fenechiu.jpg

Foto: Arhivă Click!

Lovitură grea pentru Relu Fenechiu, fost ministru al Transporturilor! Judecătorii ieșeni au emis sentința definitivă, astfel că politicianul trebuie să achite statului prejudicial stabilit de instanță în cadrul celor două dosare penale în care a fost condamnat, fiind vorba despre o sumă totală de 1.375.133 lei.

Ieșeanul condamnat în trecut pentru fapte de corupție contestase executarea silită demarată de ANAF. Acum, bătălia s-a terminat, iar statul trebuie să recupereze de laRelu Fenechiu prejudiciile calculate în două dosare penale. Magistrații din cadrul Tribunalului Iași au anulat apelul formulat de Relu Fenechiu în dosarul în care acesta contesta executarea silită demarată de Fisc, scrie bzi.ro.

În urmă cu câteva luni, fostul ministru al Transporturilor a pierdut, la fond, procesul pe care îl intentase ANAF. Fenechiu a dat în judecată ANAF și le-a cerut judecătorilor să admită contestația la executare a tuturor actelor de executare, dar și a procesului-verbal de sechestru pentru bunurile mobile, de pe data de 12 iulie 2017. Acesta a făcut referire la sechestrul pus de Fisc pe participațiile la compania Engeko SA. Magistrații au respins acțiunea formulată de Fenechiu ca fiind neîntemeiată.

Condamnat pentru traffic de infleuență

Relu Fenechiu a fost condamnat, în urmă cu câțiva ani, pentru trafic de influență în formă continuată și spălarea banilor, după încheierea unui acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii DNA. Totodată, el a fost condamnat și în dosarul intitulat generic „Transformatorul”, pedeapsa finală fiind de cinci ani de pușcărie. Fenechiu a executat o parte din pedeapsa primită, iar, ulterior, a ieșit din pușcărie. Pe lângă condamnările primite, judecătorii l-au obligat pe fostul liberal la plata unor despăgubiri de 473.607 lei în dosarul „Transformatorul” și de 901.526 de lei în dosarul „Siveco”. Mai apoi, inspectorii din cadrul Fiscului au inițiat executarea silită, pentru recuperarea prejudiciilor. Fenechiu mai are un proces, de împărțire a bunurilor, cu soția sa, motiv pentru care, cel puțin deocamdată, nu poate fi executat silit. 

 

Citește și: 

 

Relu şi Lucian Fenechiu merg 5 ani la închisoare

 

Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu, eliberat condiţionat

 

 

 

Loading...

Citește și

  • Relu Fenechiu a fost adus, ieri dimineaţă, din Penitenciarul Ploieşti la sediul DNA Ploieşti, pentru a fi audiat într-un nou dosar în care fostul ministru al Transporturilor este acuzat de fapte de corupţie.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1