Fostul ministru al Transporturilor, Relu Fenechiu, scos dator la stat cu 1,37 milioane de lei. Sentința este definitivă

Ultima actualizare:

    Foto: Arhivă Click!
Foto: Arhivă Click!

Lovitură grea pentru Relu Fenechiu, fost ministru al Transporturilor! Judecătorii ieșeni au emis sentința definitivă, astfel că politicianul trebuie să achite statului prejudicial stabilit de instanță în cadrul celor două dosare penale în care a fost condamnat, fiind vorba despre o sumă totală de 1.375.133 lei.

Ieșeanul condamnat în trecut pentru fapte de corupție contestase executarea silită demarată de ANAF. Acum, bătălia s-a terminat, iar statul trebuie să recupereze de laRelu Fenechiu prejudiciile calculate în două dosare penale. Magistrații din cadrul Tribunalului Iași au anulat apelul formulat de Relu Fenechiu în dosarul în care acesta contesta executarea silită demarată de Fisc, scrie bzi.ro.

În urmă cu câteva luni, fostul ministru al Transporturilor a pierdut, la fond, procesul pe care îl intentase ANAF. Fenechiu a dat în judecată ANAF și le-a cerut judecătorilor să admită contestația la executare a tuturor actelor de executare, dar și a procesului-verbal de sechestru pentru bunurile mobile, de pe data de 12 iulie 2017. Acesta a făcut referire la sechestrul pus de Fisc pe participațiile la compania Engeko SA. Magistrații au respins acțiunea formulată de Fenechiu ca fiind neîntemeiată.

Condamnat pentru traffic de infleuență

Relu Fenechiu a fost condamnat, în urmă cu câțiva ani, pentru trafic de influență în formă continuată și spălarea banilor, după încheierea unui acord de recunoaștere a vinovăției cu procurorii DNA. Totodată, el a fost condamnat și în dosarul intitulat generic „Transformatorul”, pedeapsa finală fiind de cinci ani de pușcărie. Fenechiu a executat o parte din pedeapsa primită, iar, ulterior, a ieșit din pușcărie. Pe lângă condamnările primite, judecătorii l-au obligat pe fostul liberal la plata unor despăgubiri de 473.607 lei în dosarul „Transformatorul” și de 901.526 de lei în dosarul „Siveco”. Mai apoi, inspectorii din cadrul Fiscului au inițiat executarea silită, pentru recuperarea prejudiciilor. Fenechiu mai are un proces, de împărțire a bunurilor, cu soția sa, motiv pentru care, cel puțin deocamdată, nu poate fi executat silit. 

Citește și: 

Relu şi Lucian Fenechiu merg 5 ani la închisoare

Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu, eliberat condiţionat

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
WhatsApp Image 2024 04 20 at 09 53 05 jpeg
image
image
image
image
image
image
Boieri fanarioţi călare şi o trăsură cu o familie de boieri de prim rang; desen de Chevalier Auguste de Henikstein
cavou Iulia Hasdeu jpg
virnant jpeg
Medgidia jpeg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
geto daci jpg
FotoJet (22) jpg
ulei masline jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net