Fostul ministru al Energiei, acuzat de trafic de influență

Ultima actualizare:

    Constantin Niță are probleme cu legea din cauza unor afaceri din 2013Foto: Wikipedia
Constantin Niță are probleme cu legea din cauza unor afaceri din 2013Foto: Wikipedia

Constantin Niță, fostul ministru al Energiei a fost acuzat de trafic de influență, luni (25 aprilie). El a fost audiat la DNA, iar procurorii au decis să-l pună sub control judiciar pe cauțiune.

Niță ar fi cerut unui on de afaceri un comision de 5% dintr-un contract încheiat cu primăria unui oraș și ar fi primit 30.000 de euro din suma totală, notează DIGI24. Mai mult, prin intermediul unui contract fictiv, încheiat în 2013, reprezentanții omului de afaceri ar fi plătit unei firme indicate de Constantin Niță peste 300.000 de lei, în perioada mai 2013-iunie 2014, spun procurorii.

Actualul deputat a fost ăus sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile de la data de 25 aprilie 2016. Niță trebuie să depună o cauțiune de 150.000 de lei ți trebuie să comunice în șase zile dacă este de acord să depună suma stabilită, anunță comunicatul DNA.

Denunțătorul este chiar omul de afaceri și este vorba despre o afacere care s-a desfășurat în timpul mandatului lui Niță de ministru al Energiei: la data de 21.07.2013, Niță Constantin a primit 30.000 euro de la omul de afaceri, în incinta unui restaurant libanez, dintr-un hotel din București.

image
image
image
image
image
image
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
magazin deschis unsplash jpg
1 cum ne poate imbolnavi caldura ce avem de facut in zilele caniculare jpg jpeg
paste catolic 2020 papa francisc vatican jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net