Fostul manager de la maternitatea „Filantropia” din Bucureşti a fost în incompatibilitate timp de aproape 4 ani

medicul-gheorghe-peltecu.jpg

medicul Gheorghe Peltecu
medicul Gheorghe Peltecu a condus spitalul Filantropia
FOTO: adevarul.ro

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Agenția Națională de Integritate a analizat activitatea medicului Gheorghe Peltecu, fost manager al Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie „Filantropia” Bucureşti și a descoperit că acesta s-a aflat în incompatibilitate timp de 4 ani. Doctorul avea în același timp și un contract cu o firmă privată, în calitate e medic ginecolog.

Potrivit unui comunicat transmis de Agenția NaționaIă de Integritate (ANI), medicul Gheorghe Peltecu a exercitat, simultan, în perioada 01 aprilie 2014 – 30 decembrie 2017, funcţia de manager în cadrul Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie „Filantropia”, Bucureşti şi pe cea de medic ginecolog (persoană contractuală cu contract individual de muncă) la o societate comercială. ”Asfel, persoana evaluată a încălcat dispoziţiile art. 178, alin. (1), lit. a) din Legea nr. 95/2006 şi nu a respectat dispoziţiile art. 178, alin. (4) din acelaşi act normativ”.

Conform ANI, medicul nu au depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

De asemenea, ANI a mai descoperit și că Gabriela Stan, fost funcţionar cu funcţie de conducere în Ministerul Sănătăţii, a fost timp de trei ani  (01 aprilie 2014 – 31 martie 2017) şi director financiar contabil în cadrul Institutului Naţional de Gerontologie şi Geriatrie „Ana Aslan”, aflându-se şi ea în compatibilitate.

Și medicul Lazăr Octavian Fulger, şef de secţie în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Pius Brânzeu” Timişoara, este acuzat de conflict de interese administrativ pentru că în perioada exercitării funcţiei de Şef de secţie a deţinut, respectiv deţine părţi sociale la două societăţi reglementate de Legea nr. 31/1990, care au stabilit relaţii cu caracter patrimonial cu Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă „Pius Brânzeu” Timişoara.

Filantropia este cea mai veche maternitate din România, fiind înfiinţată în anul 1813

 

Citește și: 

Doi medici cu funcţii de conducere, găsiţi incompatibili de ANI. Cum vor fi pedepsiţi

 

 

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5