Fostul diplomat Silviu Ionescu, trei ani de închisoare

Ultima actualizare:

UPDATE Ora 13.25:Trei ani de închisoare pentru diplomatul român

Fostul diplomat român Silviu Ionescu a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare pentru ucidere din culpă şi fugă de la locul accidentului. Sentinţa Judecătoriei sectorului 3 nu e definitivă, ea putând fi atacată cu recurs. În apărarea sa, Silviu Ionescu a afirmat că nu se afla la volanul maşinii, astfel nu se face vinovat de acuzaţiile care i se aduc.

Mai bine de un an şi jumătate de proces, martori audiaţi şi probe strânse de la faţa locului. Magistraţii sunt gata pentru a da un verdict definitiv în cazul diplomatului roman, acuzat că a accidentat mortal o persoană şi a rănit alte două, pe 15 decembrie 2009, în Singapore. Ionescu conducea maşina ambasadei pe străzile din Singapore, când, în jurul orei 3.00 noaptea, nerespectând culoarea verde a semaforului pentru pietoni, a lovit cu autoturismul două persoane.

Una, în vârstă de 30 de ani, a decedat trei zile mai târziu în spital din cauza unei hemoragii intracraniene. Cealaltă, în vârstă de 24 de ani, a fost nevoită să rămână internată circa 80 de zile, fiindcă rănile provocate i-au pus viaţa în pericol.

Procurorii spun că Ionescu nu a oprit imediat după comiterea accidentului, ci a continuat să conducă maşina. La următoarea intersecţie a mai comis un accident, soldat cu rănirea unei persoane de 18 ani. Fostul diplomat nu a oprit nici de această dată, ci şi-a continuat drumul. Ulterior, ca să scape de acuzaţii, a abandonat maşina ambasadei într-o zonă industrială a oraşului Singapore.

Citeşte şi:

Soţia bărbatului ucis în Singapore cere despăgubiri statului român

Silviu Ionescu băuse în noaptea accidentului din Singapore

Conform depoziţiei martorilor, Ionescu ar fi consumat alcool înainte de a se urca la volan, însă această probă a fost ignorată de instanţă pe motiv că diplomatul a beneficiat de imunitate diplomatică. La două zile de la provocarea accidentului, Ionescu s-a întors în ţară, încălcând prevederile legale referitoare la păsărisea postului. În luna mai 2010, Ionescu a fost arestat în România, pe motiv că ar fi încercat să influenţeze depoziţiile unor martori, fiind eliberat ulterior.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Halep jpg
image
image
image
image
image
image
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
Soldat ucrainean cu telefonul în mână FOTO Profimedia
buletin carte de identitate foto mai
image png
anul fara vara jpg
the landlord opened the door with a pending key home selling ideas home mortgage free photo jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net