Fostul arhimandrit din Huși, acuzat de viol, vrea să scape de controlul judiciar. Sebastian Jitaru execută o condamnare în alt dosar

Fostul arhimandrit al Catedralei Episcopale Huși, Sebastian Jitaru, aflat în închisoare pentru șantaj, le-a cerut maistraților ieșeni să revoce măsura controlului judiciar, luată în cazul său într-un dosar de viol.

Sebastian Jitaru ser află după gratii, după ce a fost condamnat definitiv în dosarul de șantaj la adresa fostului episcop de Huși, Corneliu Bârlădeanu. În acest ultim caz, fostul arhimandrit al Catedralei Episcopale Huși este acuzat chiar alături de Corneliu Bârlădeanu, scrie bzi.ro.

Fostul arhimandrit al Catedralei Episcopale Huși, acuzat de viol, vrea să scape de controlul judiciar! Sebastian Jitaru a formulat recent o plângere împotriva acestei măsuri, considerând că nu se impune prelungirea controlului judiciar în cazul său. Și-a motivate cererea prin faptul că nu prezintă pericol social pentru ordinea publică și nici pentru buna desfășurare a noului dosar. Jitaru a susținut, în solicitarea adresată instanței, că este condamnat definitiv și că execută o pedeapsă în penitenciar.

Sebastian Jitaru, acuzat alături de fostul episcop de Huși, Corneliu Bârlădeanu

În urmă cu câteva luni, fostul arhimandrit Sebastian Jitaru a fost arestat preventiv, alături de fostul episcop de Huși, Corneliu Bârlădeanu. Mai apoi, judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție au modificat măsura preventivă în cazul celor doi. Corneliu Bârlădeanu și Sebastian Jitaru sunt cercetați pentru că ar fi abuzat sexual elevi din cadrul Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur”, din Huși.
Potrivit anchetatorilor, fostul arhimandrit Sebastian Jitaru ar fi constrâns psihic un elev să întrețină relații sexuale cu fostul episcop, Corneliu Bârlădeanu. Oamenii legii au mai spus că fostul arhimandrit ar fi constrâns un alt elev să îi facă sex oral. 

 

Citește și:

 

Fostul episcop de Huşi, acuzat că a violat mai mulți minori, a fost pus în libertate

 

Procurorii ar fi găsit opt filme în care Episcopul Huşilor ar apărea în ipostaze intime alături de bărbaţi

Loading...

Citește și

  • Episcopul Corneliu Bârlădeanu

    Vești dintr-un scandal mai vechi de viol, abuzuri sexuale și șantaj zguduie acum Biserica Ortodoxă Română. Fostul episcop al Hușilor Cornel Bârlădeanu (Onilă) a fost reținut azi pentru 24 de ore de procurorii Parchetului Curții de Apel Iași după ce ar fi abuzat sexual un fost elev de-al său de la seminarul teologic din Huși. Un alt preot de la Huși a fost reținut în același dosar pentru viol asupra unor minori. Nu puteau lipsi din cadru șantajiștii: trei preoți au fost și ei condamnați pentru că au cerut bani sau funcții ca să nu facă publice înregistrările compromițătoare.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1