Fosta nevastă a miliardarului Dan Adamescu a rămas fără celebrul Hotel Rex din Mamaia. Unde a ajuns clădirea

carmen_adamescu.jpg

Carmen Palade fostă Adamescu
Carmen Palade fostă Adamescu a vrut să vindă Hotelul Rex cu 18 milioane de euro dar cea mai mare ofertă a fost de doar 10 milioane de euro
Foto: digi24.ro

Carmen Palade, fosta nevastă a miliardarului Dan Adamescu a rămas fără hotelul Rex din Mamaia, cel mai cunoscut din stațiune, în contul sumei de 1, 3 milioane de euro datorată companiei Astra Asigurări. Compania este în insolvență, are administrator judiciar și a obținut recent, prin sentință definitivă, executarea silită a fostei soții a lui Dan Adamescu și a mamei sale Zinca. Cele două sunt principalii acționari ai companiei care deține hotelul.

Hotelul Rex nu a mai primit clienți de 10 ani. În 2011, în Hotelul Rex a izbucnit un incendiu în zona podului şi a casei scării, care a distrus acoperişul pe toata suprafaţa sa şi a coborât la etajele inferioare prin coloanele de aerisire. De atunci cel mai cunoscut hotel din Mamaia nu a mai primit clienți intrând în renovare. Potrivit presei economice, complexul a fost scos la vânzare în 2018 de Carmen Palade fostă Adamescu la prețul de 18 milioane de euro dar nimeni nu a vrut să plătească suma cerută. Oferta cea mai bună a fost a lui Gigi Becali, 10 milioane de euro, respinsă de văduva lui Adamescu.

 

Cum au ajuns fostele companii ale lui Dan Adamescu să se certe pe bani

 

Compania Astra Asigurări, administrată de Dan Adamescu avea printre clienți și Hotelul Rex afla în proprietatea familiei omului de afaceri. Potrivit replicaonline.ro, după incendiul care a afectat stabilimentul, în perioada martie 2011 - iulie 2011 pe dosarul de daună, Astra Asigurări a efectuat plați în avans în cuantum de aproximativ 3.000.000 euro către compania care administra hotelul Rex Mamaia. Dar ulterior s-a dovedit că plățile au fost mai mari cu 1.376.520,64 euro+1802 lei decât suma cuvenită. Astra Asigurari a intrat în faliment la solicitarea ASF, în 2015. Potrivit DNA, Dan Adamescu a administrat, în perioada 2011 - 2013, în mod defectuos societatea Astra, în scopul obţinerii unor avantaje personale sau în favoarea grupului de firme afiliate. Acesta a fost trimis în judecată , însă, între timp, miliardarul a încetat din viață. În 2018, intrată în insolvență, compania de asigurări Astra, prin lichidator judiciar KPMG Restructuring SPRL, a dat-o în judecată pe Carmen Palade fostă Adamescu, care împreună cu mama ei Zinca, administrau hotelul Rex, pentru ca instanța să le oblige la restituirea sumei de 1.376.520,64 euro, plus penalități. Potrivit sursei citate, anul trecut, deținătoarele societății care administrează hotelul au pierdut procesul dar au făcut recurs. Curtea de Apel București a dat acum câștig de cauză definitiv companiei Astra Asigurări și a dispus executarea silită imobiliară asupra complexului hotelier REX Mamaia SA,”pentru creanţa constând în plata sumei de 1.376.520,78 euro şi dobânda legală penalizatoare aferentă sumei de 1.376.520,78 euro, începând cu data de 15.11.2018 şi până la data plăţii efective, plus cheltuieli de executare”.

 

Cine este Carmen Palade fostă Adamescu

 

Carmen Palade fostă Adamescu are 63 de ani și a cerut în 2015 divorțul de soțul ei, omul de afaceri Dan Adamescu. Ea a pretins jumătate din averea acestuia la data respectivă, era vorba potrivit experților economici de 700 de milioane de euro. Omul de afaceri Dan Adamescu a murit în ianuarie 2017, la vârsta de 68 de ani, în timp ce executa o sentință de 4 ani şi 4 luni închisoare cu executare.

 

 

Citiți și

 

Cine este Carmen Adamescu? Secretele soției înșelate și jignite

 

Carmen Adamescu, plasată sub control judiciar

Loading...
 
 

Citește și