Fosta consilieră a Vioricăi Dăncilă, arestată preventiv. Ea și soțul și-au însușit ilegal peste 1.900.000 de lei

dancila-si-daniela-cota.jpg

daniela cota si dancila
Daniela Coța alături de Viorica Dăncilă
Foto sportulsalajean.ro

Fostul consilier de stat al Vioricăi Dăncilă, pe nume Daniela Coţa şi soţul său au fost arestaţi preventiv de Tribunalul Sălaj pentru obţinere ilegală de fonduri şi delapidare, ambele în formă continuată, în dosarul vizând Volei Club Municipal Zalău. Cei doi ar fi obţinut pe nedrept peste 1,2 milioane de lei din bugetul local ca finanţări nerambursabile, prezentând documente false sau inexacte, şi şi-ar fi însuşit din conturile clubului peste 1,9 milioane de lei.

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii C.V.M. şi C.D.G. pentru săvârşirea infracţiunilor de obţinere ilegală de fonduri în formă continuată (26 de acte materiale) şi delapidare în formă continuată (228 de acte materiale).

"În sarcina acestora s-a reţinut faptul că în calitate de reprezentanţi de drept şi de fapt ai Volei Club Municipal Zalău, în perioada 2017-2020, în mod repetat şi în realizarea aceleiaşi rezoluţii infracţionale, ar fi obţinut pe nedrept peste 1.200.000 de lei din bugetul local al municipiului Zalău, cu titlul de finanţări nerambursabile, prin prezentarea de documente false sau inexacte", se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj.

Cei doi soţi şi-au însușit ilegal peste 1.900.000 de lei

De asemenea, prin întocmirea a 228 de înscrisuri care atestau în mod nereal remiterea unor sume de bani către jucători sau antrenori, în aceeaşi perioadă de timp, inculpaţii şi-ar fi însuşit din conturile clubului peste 1.900.000 de lei.

În 21 mai, procurorii au dispus reţinerea celor doi, iar în 22 mai ei au fost prezentaţi Tribunalului Sălaj cu propunere de arestare preventivă.

Gabriela-Daniela Coţa a fost consilier local şi viceprimar al Zalăului din partea PSD. Ulterior, ea a fost consilier de stat în Cancelaria fostului premier Viorica Dăncilă. 

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1