Fosta ARD trebuie să plătească cântăreţului Dan Helciug 15.000 de euro daune

CLIIMA20111011_0203_1.jpg

Dan Helciug: FOTO arhivă
Citeste tot despre: 

PDL, PNŢCD şi Partidul Forţa Civică trebuie să îi plătească lui Dan Helciug 15.0000 de euro drepturi de autor, pentru că ARD i-a folosit piesa "Câştigăm cu inima" în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 2012, potrivit unei decizii a Tribunalului Bucureşti după cum relatează corespondentul Mediafax

În 7 decembrie 2012, Dan Helciug a dat în judecată Partidul Democrat Liberal, Partidul Naţional Ţărănesc Creştin şi Democrat, Partidul Forţa Civică şi SC La Luna SRL, cerând drepturi de autor şi drepturi conexe, după ce ARD i-a folosit piesa "Câştigăm cu inima" în campania electorală pentru alegerile parlamentare din 2012.

Tribunalul Bucureşti i-a admis, în 6 iunie, cererea de chemare în judecată formulată împotriva PDL, PNŢCD şi Partidul Forţa Civică şi a respins solicitarea în cazul SC La Luna SRL, apreciind că este neîntemeiată.

Instanţa a constatat că PDL, PNŢCD şi Partidul Forţa Civică au încălcat drepturile de autor şi conexe ale lui Dan Helciug "în cazul compoziţiei muzicale «Câştigăm cu inima», operă derivată a piesei «Campionii»".

Judecătorul a obligat PDL, PNŢCD şi Partidul Forţa Civică să-i plătească lui Helciug, în solidar, 15.000 de euro, echivalent în lei la data plăţii, cu titlu de despăgubiri materiale.

"Respinge cererea reclamantului de acordare de daune morale ca neîntemeiată. Respinge cererea de înlăturare de pe Internet a utilizării de către pârâte a drepturilor reclamantului ca fără obiect", se mai arată în decizia instanţei.

Decizia Tribunalului Bucureşti poate fi contestată cu recurs.


Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1