A fost o noapte grea în 11 judeţe

6-act-baza-1-petris-bistrita.jpg

Potop la Borşa, în Maramureş

Nu mai puţin de 38 de localităţi, din 11 judeţe, au fost afectate de inundaţii, în urma ploilor torenţiale de luni noapte. 50 de persoane din Bistriţa-Năsăud şi 14 din Timiş au fost evacuate, iar pompierii, poliţiştii şi jandarmii au trudit pentru scoaterea apei din gospodăriile inundate, informează MAI.

Au fost afectate gospodării din judeţele Bistriţa-Năsăud, Bihor, Covasna, Caraş-Severin, Hunedoara, Maramureş, Mureş, Mehedinţi, Suceava, Sibiu şi Timiş, unde meteorologii au emis ”cod portocaliu” de ploi torenţiale, valabil până în această dimineaţă. Apele au ieşit din matcă, iar viiturile au provocat pagube importante. ”Aşa inundaţii nu am avut din anii ‘70”, a spus Ion SorinTimiş, primarul oraşului Borşa, din Maramureş. Într-o jumătate de oră, au căzut catităţi de apă cât într-o lună. De astăzi, norii se mai risipesc, iar prognozele ANM arată că ploile se vor întoarce la începutul lunii iulie, apoi după 7 iulie. 

 

Loading...
 
 

Citește și

  • visag timis inundatii viitura evacuari

    Dezastru în localitatea Vișag, din județul Timiș, unde, luni dimineață, o viitură puternică a năvălit cu furie în 200 de gospodării. Pompierii veniți în zonă au evacuat, până acum, mai multe persoane, iar acțiunea continuă.

  • bistrita nasaud inundatii ploi evacuari

    Pârul care trece prin localitățile Petriș și Cetate, județul Bistrița-Năsăud, s-a umflat din cauza ploilor puternice și a intrat în gospodăriile oamenilor. 50 de persoane au fost evacuate, luni seară, din calea apelor învolburate. Localnicii spun că viitura a atins peste un metru adâncime.

  • inundatii, romania sub ape, puhoaie, oameni evacuati, cod galben ploi, grindina

    Toate forțele naturii s-au adunat în jumătatea de vest a României pentru a răvăși tot în jur. Sute de localități din județele Mureș, Hunedoara, Arad, Maramureș, dar și din Suceava (nord-est) au fost măturate de ape. La Petroșani (Hunedoara) apa a curs valuri pe străzi și a ajuns până la etajul 1 al blocurilor.

  • O viitură puternică a rupt bucati din drumuri, a inundat localitati, și a izolat comunități în județul Vaslui. Potrivit stirileprotv, zonele afectate din Vaslui afecate de furtunile de marți seara, arătau miercuri ca după bombardament