A fost confirmat cel de-al 48-lea deces cauzat de gripă!

gripa.jpg

gripa simptome cazuri decese harta
Gripa debutează cu febră mare, dureri în gât, dureri de mușchi și oase
Citeste tot despre: 

Ministerul Sănătății a anunțat că nu este epidemie de gripă. Totuși, până acum, 48 de oameni au murit din cauza periculosului virus. Potrivit Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor Transmisibile, au fost confirmate 781 de cazuri de gripă.

Ultimul deces, cel de-al 48-lea, a fost înregistrat în județul Ialomița, fiind vorba de o femeie de 71 de ani. Aceasta era infectată cu virusul gripal tip B, avea boli cronice și nu fusese vaccinată.

Potrivit speccialiștilor, activitatea gripalăa evoluat cu intensitate mare în București, județele Constanța, Iași și Olt și medie în județele Bihor și Argeș, cu răspândire regională în regiunea de sud și sud–est și cazuri sporadice în unele județe.

Și numărul cazurilor de viroze respiratorii a crescut în ultima săptămână cu 4,4%, depășind 134.000 de cazuri.

harta_gripa.jpg

gripa decese vaccinare harta cazuri
Distribuția geografică a cazurilor de gripă confirmate cu laboratorul

Medicii ne recomandă să evităm pe cât posibil locurile aglomerate, gen magazine, mall-uri, cinematografe, deoarece aici virusul gripal se transmite foarte ușor. De asemenea, specialiștii spun că igiena personal este foarte important, astfel că aveți grijă să vă spălați cu apă și săpun de fiecare dată când este necesar.

Loading...
 
 
ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1