Florin Iordache afirmă că s-a aflat printre protestatari: "Ordonanța e un pretext, legile nu se fac în Piață"

Ultima actualizare:

    Florin Iordache susține că a mers printre protestatariFoto: captură foto/Youtube
Florin Iordache susține că a mers printre protestatariFoto: captură foto/Youtube

Fostul ministru al Justiției, Florin Iordache, a declarat în cadrul unei emisiuni de la Antena 3 că a mers în Piața Victoriei printre protestatari, pentru a vedea de aproape doleanțele oamenilor. Totuși, a ajuns la concluzia că Ordonanța a fost doar un pretext de protest.

"Venind spre casă, eram cu un prieten. Aveam un fes pe cap. Am vrut să vedem și noi care e pulsul. Am trecut printre oameni, colegul meu i-a întrebat: «Domne, ce se întâmplă?». Și ei au zis: «Nu vedeți că nu se mai satură?». «De ce veniți?». «Așa e cool, nu vedeți că venim mereu?». Aveam fes în cap și fular la gât. Am zis că dacă tot am trecut seara pe la ora 10, am vrut sa văd care e pulsul. M-a surprins totala necunoaștere a actelor normative. E un drept constituțional să protesteze, dar măcar să se uite pe actele normative", a declarat Florin Iordache la Antena 3.

"Trebuia o mai largă comunicare, pentru că, din punctul meu de vedere, s-au făcut nişte demersuri normale, constituţionale şi aceste demersuri cred că, printr-o mai bună comunicare, acei oameni care stau în stradă .... Pentru că am fost în stradă şi oamenii nu ştiau demersurile care sunt şi la ce anume se referă legile. [...] Am vrut şi eu să văd care este percepţia oamenilor. Sunt oamenii nemulţumiţi, fără îndoială, de aceea am şi hotărât să-mi dau demisia. Nu este normal în acest moment să avem România ruptă în două, cu două mitinguri, unul în Piaţa Victoriei, altul la Palatul Cotroceni, cu oameni care scandează, iar foarte mulţi dintre ei nu au citit conţinutul actelor normative", a mai adăugat fostul ministru.

De asemenea, Iordache a ajuns și la o concluzie: "Ordonanța este un pretetxt. De ce mai portestăm? Legile nu se fac în Piață, se fac la Parlament și la Guvern."

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net