Florin Cîțu, despre numirea de noi miniştri: „Premierul pleacă prin demisie, sau Guvernul pleacă prin demisia premierului”

Ultima actualizare:

    Florin Cîțu
Florin Cîțu

Premierul Florin Cîţu afirmă că Executivul se află în prezent în procedură de remaniere şi că va merge în Parlament pentru a fi votaţi noii miniştri, el menţionând că, dacă propunerile de miniştri pentru portofoliile lăsate libere prin ieşirea USR PLUS de la guvernare nu vor fi votate în Parlament, va face alte propuneri.

„Eu voi respecta Constituţia - şi suntem în procedură de remaniere - Constituţia spune foarte clar că mergi pentru votul miniştrilor, nu pentru întregul cabinet. E foarte simplu”, a afirmat Florin Cîţu sâmbătă dimineaţă înainte de şedinţa Biroului Politic Naţional al PNL.Premierul a precizat, răspunzând unei întrebări, că dacă propunerile nu vor fi votate în Parlament, va merge cu noi nume de miniştri în faţa Legislativului.

„Bineînţeles, voi veni cu noi propuneri, asta spune Constituţia. Este foarte simplu de citit Constituia în România astăzi, nu ştiu de ce avem astfel de dezbateri. Premierul pleacă prin demisie, sau Guvernul pleacă prin demisia premierului sau moţiunea de cenzură”, a adăugat primul ministru. Acesta a adăugat că votul pentru noii miniştri „nu are nicio legătură cu încredere”.

Întrebat cum interpretează sintagma „schimbarea structurii guvernamentale” din Constituţie, primul ministru a răspuns: ”Eu nu îmi permit să interpretez Constituţia, noi aplicăm Constituţia şi vă spun că voi merge în Parlamentul României aplicând Constituţia, nu interpretăm Constituţia”.

Potrivit articolului 85 din Constituţie, în caz de remaniere guvernamentală sau de vacanţă a postului, Preşedintele revocă şi numeşte, la propunerea primului-ministru, pe unii membri ai Guvernului. iar dacă prin propunerea de remaniere se schimbă structura sau compoziţia politică a Guvernului,

Preşedintele României va putea numi noi membri numai pe baza aprobării Parlamentului, acordată la propunerea primului-ministru, informează news.ro. 

image
image
image
image
image
image
echinoctiul 2019 primavara jpeg
ninsori si ger in martie getty jpg
copii calatorie avion jpg
3 lacul ursu jpg jpeg
Mesaje de la ingeri pentru zodii  Ce nativi sunt binecuvantati pana in toamna ghinionul nu se atinge de ei jpg
cirese 250 lei kg jpg
japoneza shutterstock 1824440588 jpg
iasi oras romania jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net