Florin Cîţu, despre demiterea şefului Gărzii Mediu: «Domnul Berceanu a fost numit politic şi nu l-am demis eu»

octavian-berceanu.jpg

octavian berceanu portret
Octavian Berceanu a fost demis de la șefia Gărzii Naționale de Mediu în contextul în care USR-PLUS s-a retras de la guvernare
foto: Inquam Photos

Click desktop articole 300x250 p1

Click desktop articole 300x250 p2

Premierul Florin Cîţu explică decizia de revocare din funcţie a comisarului şef al Gărzii Naţionale de Mediu Octavian Berceanu, arătând că acesta fusese numit pe criterii politice şi a pierdut sprijinul politic în momentul în care USR-PLUS a părăsit coaliţia de guvernare.

"Domnul Berceanu a fost numit politic şi nu l-am demis eu, de fapt, i-a fost retras sprijinul politic atunci când USR a ieşit de la guvernare, aşa cum a fost retras, spre exemplu, dacă ţineţi minte, prefectul Bucureştiului, domnul Berbeceanu. Era de la PNL, dar când a venit noua coaliţie imediat a fost înlocuit cu o persoană de la USR, pentru că acesta a fost algoritmul politic. În acest moment, toţi cei care au fost numiţi politic în coaliţie, în momentul în care li s-a retras sprijinul politic trebuie să fie înlocuiţi”, a declarat premierul Cîțu, marţi, într-o conferinţă de presă la Sinaia, întrebat de ce l-a demis pe şeful Gărzii Naţionale de Mediu.

Lucian Mîndruță: ”Voi nu aveţi nici un pic de minte?”

Precizările premierului vin în contextul în care demiterea lui Octavian Berceanu din funcția de șef al Gărzii Naționale de Mediu a fost aspru criticată în spațiul public.

Jurnalistul Lucian Mîndruţă a postat pe Facebook un clip în care îi transmite un mesaj extrem de dur premierului: „Salut, Florin, mă, nu înţeleg ce ţi-a făcut Berceanu, adică dintre toţi care au fost numiţi acolo, care se pricepeau, l-aţi a dat afară pe Berceanu... Voi nu aveţi nici un pic de minte? Ăsta era singurul care făcea treabă, era singurul căruia părea că îi pasă, era singurul care s-a dus peste ăia care ardeau deşeuri, ardeau anvelope şi i-a oprit.”

Florin Cîțu: ”Nu a fost numit nimeni în locul domnului Berceanu”

Premierul a clarificat și decizia de a delega atribuțiile lui Berceanu către adjunctul acestuia, Alexandru Lucian Vasile, fiul primarului liberal din comuna Jegălia şi preşedintele TNL Călăraşi.

”Am văzut discuţiile în spaţiul public şi aici trebuie să facem iarăşi o precizare: nu a fost numit nimeni în locul domnului Berceanu, doar atribuţiile au fost delegate adjunctului domnului Berceanu care era acolo din martie, împreună cu domnul Berceanu, lucrau împreună şi niciodată nu am primit de la domnul Berceanu vreun semnal că adjunctul domniei sale nu ar fi capabil să ducă mai departe sau să facă lucrurile”, a afirmat Florin Cîţu,. 

Primul ministru a menţionat că, dacă ar fi avut "semnale" din partea lui Octavian Berceanu că adjunctul său nu poate îndeplini funcţia, nu i-ar fi transferat acestuia atribuţiile de comisar şef. 

"La fiecare astfel de situaţie unde am demis pe cineva pentru că i s-a retras sprijinul politic am numit persoana care era adjunct. Era cel mai simplu, cel mai rapid, bineînţeles că vom face o numire, la un moment dat, eu am vorbit cu domnul ministru al Mediului, domnul Tanczos Barna, să se asigure că situaţia în continuare merge mai departe, dar eu vă dau exemplu fiecare minister unde am preluat atribuţiile, sau fiecare agenţie: tot ceea ce avem în programul de guvernare merge mai departe”, a adăugat Florin Cîţu.

Octavian Berceanu: ”Mulţumesc colegilor pentru că au produs cele mai bune rezultate din istoria Gărzii Naţionale de Mediu”

Octavian Berceanu (USR PLUS) a fost eliberat din funcţia de comisar general al Gărzii Naţionale de Mediu, decizia premierului Florin Cîţu fiind publicată, luni, în Monitorul Oficial. "Mulţumesc colegilor din GNM pentru că au produs, în 6 luni cât am lucrat împreună, cele mai bune rezultate din istoria de 20 de ani a Gărzii Naţionale de Mediu", a afirmat Berceanu.

Click desktop articole 580x400 p1

Loading...

Click desktop articole 300x250 p3

 
 

Click desktop articole 580x400 p2

Adevarul

Click desktop articole 300x250 p4

Click desktop articole 300x250 p5