Florin Cîțu, declarații de ultimă oră: „PNL nu va vota învestirea Guvernului Cioloș”

Ultima actualizare:

    Florin Cîțu a declarat că PNL nu susține Guvernul Cioloș Sursa foto: Facebook/Florin Cîțu
Florin Cîțu a declarat că PNL nu susține Guvernul Cioloș Sursa foto: Facebook/Florin Cîțu

Florin Cîțu a declarat marți dimineață că parlamentarii liberali vor fi prezenți miercuri în plenul Parlamentului la ședința de învestire a Guvernului Cioloș, însă nu vor vota. De asemenea, PNL nu va vota nici în comisii, la audierea miniștrilor. El a făcut acest anunț marți, la finalul unei ședințe cu liderii grupurilor parlamentare ale PNL.

Florin Cîțu: „Ne vom abține”

Iată ce a declarat liderul liberalilor:

"Le-am cerut colegilor mei decență și profesionalism în timpul audierilor de astăzi (audierile miniștrilor propuși de Dacian Cioloș -n.e.). Decizia PNL a fost luată în BEx - ne vom abține", a afirmat Cîțu, precizând că liberalii nu vor vota nici în comisii, la audierea miniștrilor.

El a susținut că și-a rugat colegii "să vină cu argumente clare pentru această decizie" și a aflat, "ca o surpriză, așa", că prin programul de guvernare al USR Apărarea nu ar mai primi 2% din PIB.

Florin Cîțu: „Toate variantele sunt pe masă”

Întrebat care este strategia PNL dacă Guvernul Cioloș nu va trece de votul Parlamentului, așa cum se prefigurează, Cîțu a susținut din nou că are mai multe strategii: ”Toate soluţiile sunt pe masă. Vom face tot ce putem pentru români şi pentru PNL. Toate variantele sunt pe masă”.

Miniştrii propuşi de premierul desemnat Dacian Cioloş sunt audiaţi, marţi, în comisiile parlamentare de specialitate. Votul de învestire va avea loc miercuri, fiind șanse minime ca Guvernul Cioloș să treacă, scrie hotnews.ro.

image
image
image
image
image
image
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net