Florin Cîţu: „Când vom atinge pragul de 10 milioane de români vaccinaţi, putem lua în considerare renunţarea la masca de protecţie”

florin-citu-facebook.jpg

Florin Cîțu premierul României
Florin Cîțu a făcut anunțul pe Facebook

Premierul Florin Cîţu a afirmat că atunci când ţara noastră va atinge pragul de 10 milioane de români vaccinaţi, atunci poate fi luată în considerare renunţarea la masca de protecţie.

„Obiectivul meu şi al Guvernului pe care îl conduc rămâne vaccinarea cât mai rapidă a 10 milioane de români. Pentru asta avem două ţine:

- până la 1 iunie imunizarea a 5 milioane de persoane;

- până la 1 august imunizarea a 10 milioane de persoane.

Când vom atinge pragul de 10 milioane de români vaccinaţi, putem lua în considerare renunţarea la masca de protecţie. Până atunci, fac apel la fiecare dintre voi să respectaţi măsurile de protecţie şi să mergeţi la vaccinare”, a scris Florin Cîţu, vineri, 9 aprilie, pe Facebook.

Peste 500.000 de doze de vaccin Pfizer sosesc luni în România

O nouă tranşă de 511.290 de doze de vaccin Pfizer BioNTech ajunge luni în România. Vaccinurile vor fi livrate pe cale aeriană, pe aeroporturile din Otopeni, Cluj-Napoca şi Timişoara.

Până la acest moment, România a recepţionat 2.863.439 doze de vaccin produse de compania Pfizer, iar 2.641.069 au fost deja utilizate pentru imunizarea populaţiei.  

În centrele de vaccinare se vor utiliza atât doze recepţionate de România în tranşa curentă, cât şi în tranşele anterioare, pe baza solicitărilor transmise la Centrul Naţional şi centrele regionale de depozitare, prin direcţiile de sănătate publică judeţene şi cea a municipiului Bucureşti.  

Loading...