Florian Walter a murit la 56 de ani. Fostul investitor de la Dinamo suferise un atac cerebral

florian-walter

florian walter
Florian Walter a murit, după ce suferise cu câteva zile în urmă un atac cerebral
Foto: arhivă personală

Florian Walter a murit duminică,19 mai, în jurul orei 22:00, la numai 56 de ani. Fostul investitor al echipelor Dinamo, Petrolul și Universitatea Cluj se afla în stare critică la Spitalul de Urgență Floreasca din București. Omul de afaceri suferise joi (16 mai), un atac cerebral, iar vineri fusese operat de doctorul Șerban Brădișteanu, prognosticul nefiind unul dintre cele mai bune.

Florian Walter a intrat in fotbal in urma cu aproximativ 15 ani, ca acționar al lui Dinamo. Bun prieten cu Cristian Borcea, el a intrat in echipa de acționariat a lui Dinamo alături de Nicolae Badea, Gigi Nețoiu, Vladimir Cohn, Vasile Turcu, Ioan Becali și Dragoș Savulescu.

Pe numele său adevărat Florian Bușcă, acesta și-a schimbat numele în Florian Walter. În spatele deciziei s-ar fi aflat faptul ca el avea probleme cu legea, dar "oficial" acesta a susținut că avea parteneri străini de afaceri, care nu îi puteau pronunța numele, relatează sport.ro.

Cine a fost Florian Walter

Florian Walter a fost unul dintre cei mai bogaţi români, cu o avere estimată la 50 de milioane de euro în 2015. A controlat mai multe cluburi de fotbal, dar apoi procurorii au început să-l ancheteze pentru un prejudiciu de 4,5 milioane de euro. Walter a fugit în Emiratele Arabe Unite, de unde a fost extrădat în 2016. Procuroii DIICOT l-au acuzat că a pus bazele unui grup infracţional organizat, format din 23 de persoane, care a desfăşurat, în perioada 2012 - 2014, operaţiuni financiare din sfera evaziunii fiscale şi a spălării banilor, utilizând ca mod de operare reducerea artificială a profitului impozabil şi TVA de plată, efectuarea unor decontări fictive de la diferite societăţi şi utilizarea de societăţi comerciale tip fantomă, pentru realizarea operaţiunilor ilicite.

Loading...

Citește și

  • Omul de afaceri Florian Walter a suferit un accident vascular cerebral şi a murit la spital. Starea de sănătate a fostului patron de la Dinamo i-a îngrijorat pe apropiaţii afaceristului, incusiv pe Rebecca Walter, fosta sa soţie. Fosta parteneră de viaţă a milionarului este fostă moderatoare tv şi prezentatoare radio, cei doi punând capăt în 2016 unui mariaj de 20 de ani.

  • floria walter atac cerebral

    Fostul patron al echipei Dinamo, U Cluj şi Petrolul, Florian Walter se află în stare critică la Spitalul Floreasca din Bucureşti! Omul de afaceri a suferit un atac cerebral, iar medicii sunt rezervați cu privire la șansele de supraviețuire.