Fiul lui Dragnea și-a tunat mașina pe banii Tel Drum: "Am şi eu o datorie şi nu-i cer lui Liviu că mă ceartă"

Mare e grădina afacerilor necurate şi multe se mai inventează când vine vorba să faci rost de bani! Cel mai recent exemplu, dezvăluit de investigaţiile jurnaliştilor de la Rise Project în celebrul „dosar valiza”, este felul în care fiul lui Liviu Dragnea, Valentin, a făcut rost de bani pentru a-şi transforma maşina într-un veritabil bolid de curse.

“Salut. Am şi eu o datorie la un tip şi nu vreau să-i cer lui Liviu (n.r. Dragnea) că mă ceartă, mă poţi ajuta să o achit? A făcut o factură cu ulei pentru maşini. Te rog frumos.” Aşa suna unul dintre emailurile pe care băiatul lui Dragnea i le trimitea directorului societăţii Tel Drum, Petre Pitiş. ”Şi Tel Drum a plătit până s-a întors iarna. Curgeau facturi precum cea de pe 14 decembrie 2010”, scriu jurnaliştii de la Rise Project, într-un articol din seria dezvăluirilor bazate pe documente oficiale ale celebrei firme din valiza găsită pe câmp, în Teleorman, la sfârşitul săptămânii trecute.

“Asta chiar e ultima. Am terminat tot la maşină”, îi scria bucuros acelaşi Valentin Ştefan directorului, ataşând, evident şi o factură pentru tuningul maşinii sale albastre, un Volkswagen Golf cu 770 de cai putere. Juniorul tocmai terminase de tunat cel mai puternic automobil de acest fel din lume: o ”rachetă albastră upgradată la 776 de cai-putere”. Toată şmecheria a costat, conform specialiştilor, 80.000 de euro. Potrivit 4tuning.ro, motorul a primit axe cu came custom Catcams, galerie de admisie Billet cu porturi pentru extra 4 injectoare, galerie de evacuare twin-entry acoperită ceramic, soft nou, ECU reprogramat şi alte accesorii care l-au făcut unic şi puternic.

6-act-nunta-dragnea.jpg

Dragnea şi-a însurat fiul în această vară

 

Dar nimic nu se aproba în firmă fără ştirea focoasei Nicoleta Pene, director comercial al Tel Drum şi “mâna dreaptă” a lui Petre Pitiş, directorul general al firmei. Hard-ul negru pe care sunt salvate contracte, facturi, bilanţuri şi mii de fotografii compromiţătoare aparţine chiar brunetei Nicoleta. Un angajat al companiei povesteşte că aceasta ar fi venit în Tel Drum „ca un nimeni” şi a avut o ascensiune „de domeniul fantasticului”, ca apoi să ajungă să „taie şi spânzure”. Ea se ocupa de contabilitatea tuturor firmelor din grupare, controla nu doar intrările şi ieşirile de bani din Tel Drum, ci şi din afacerile fiului Valentin Ştefan Dragnea sau finului lui Liviu Dragnea. Tot ea se ocupa şi de rezervări, facturi sau de bilete. Potrivit documentelor din valiză, cum ar fi unele chitanţe din iulie 2016, cuplurile Pitiş şi Pene petreceau vacanţele împreună şi pe bani mulţi. De exemplu, tot în valiză au fost găsite şi bonuri de cumpărături adunate în plic, totalizând 35.000 de euro daţi într-un singur weekend de shopping la Viena, între 25-27 noiembrie 2010, scriu jurnaliştii de la Rise Project. Tot ei au publicat şi o parte din „pozele lui şefu” din Cuba sau din alte destinaţii exotice.

6-act-img_1765_nicoleta_pene.jpg

Aşa se distra Nicoleta Pene în vacanţe

 

Click! spune

În noiembrie 2017, Liviu Dragnea a fost pus sub acuzare în dosarul Tel Drum, pentru constituire a unui grup infracţional organizat, folosire sau prezentare cu rea-credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete şi abuz în serviciu cu obţinere de foloase pentru sine sau pentru altul. 

 

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0 ClickPoftaBuna.ro 1
3
ClickPoftaBuna.ro : 1