Fiul fostei senatoare, Sorina Plăcintă, a fost transferat la Penitenciarul Timişoara

Ultima actualizare:

    Fiul senatoarei, condamnat pentru tentativă de omor
Fiul senatoarei, condamnat pentru tentativă de omor

Andrei Plăcintă (23 de ani), fiul fostului senator Sorina Plăcintă, condamnat la patru ani şi jumătate de închisoare pentru tentativă de omor, a fost transferat, astăzi, din arestul Poliţiei Timiş în Penitenciarul Timişoara, potrivit Mediafax. Aici, el va fi supus unor controale medicale în următoarele 21 de zile.

Purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Timişoara, Carmen Uţoiu, a declarat că Andrei Plăcintă a fost transferat, în această dimineaţă.

"Se fac formalităţile de încarcerare. Va sta în carantinare şi observare timp de 21 de zile. În această perioadă sunt evaluate nevoile celui încarcerat, starea de sănătate şi tot ce ţine de începutul executării pedepsei. De asemenea, se verifică toate datele şi dosarul acestuia", a explicat Carmen Uţoiu.

Întrebată în ce condiţii este încercerat Andrei Plăcintă, Uţoiu a spus că acesta "stă într-o secţie pentru persoane nou depuse în penitenciar".

Fiul fostului senator Sorina Plăcintă, Andrei, în vârstă de 23 de ani, a fost condamnat definitiv la patru ani şi jumătate de închisoare cu executare, pentru tentativă de omor şi ultraj.

Fiul senatorului Sorina Plăcintă a fost trimis în judecată la începutul lunii iunie 2011, de către procurorii Parchetului Capitalei, care l-au acuzat de tentativă de omor calificat, tâlhărie, ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea ordinii şi liniştii publice în legătură cu un incident petrecut în 6 decembrie 2010, pe strada Berzei din Capitală.

În urma cercetărilor s-a stabilit că, "în seara 6 decembrie 2010, pe fondul unor neînţelegeri cu partea vătămată H.I.D. (Delia Iulia Harabulă, fosta iubită a lui Andrei Plăcintă, n.r.), inculpatul a lovit-o pe aceasta şi a deposedat-o de un telefon mobil, iar ulterior s-a urcat cu picioarele pe capota şi plafonul autoturismului părţii vătămate, pe care l-a deteriorat, în sensul că i-a îndoit capota şi i-a spart luneta", potrivit Parchetului.

În momentul în care, în apărarea părţii vătămate au intervenit mai multe persoane, Andrei Răzvan Plăcintă, aflându-se la volanul autoturismului marca Renault Laguna, a pătruns cu acesta pe trotuar cu intenţia vădită de a-i lovi. În aceste împrejurări, în timp ce S.N. (Nicolae Stan, n.r.) încerca să îl oprească, ţinându-se cu mâinile de capota autoturismului, a fost împins de autoturism, s-a dezechilibrat şi a căzut.

"Acuzatul şi-a continuat deplasarea şi a surprins-o pe aceasta (partea vătămată Nicolae Stan n.r.) sub autoturism, după care, prin mai multe manevre succesive ale autoturismului în faţă şi în spate a trecut peste partea vătămată, provocându-i mai multe leziuni traumatice ce au determinat internarea la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti şi au necesitat pentru vindecare 40-45 de zile de îngrijiri medicale", potrivit procurorilor.

Andrei Răzvan Plăcintă a stat în arest din 8 decembrie 2010 până în 6 ianuarie 2011.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net