Iohannis: „România are nevoie de un Guvern puternic, nu de unul care să primească soluții de la partid”

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

Klaus Iohannis s-a adresat Parlamentului, marţi (7 februarie), de la ora 12, cu un mesaj legat de modificarea codurilor penale şi de reacţiile generate de aceasta. A fost un mesaj dur.

Președintele Iohannis a transmis un mesaj dur, astăzi, 7 februarie, politicienilor PSD și ALDE, pe care îi consideră responsabili pentru mișcările de protest din ultima săptămână. ”Națiunea este în alertă. E vie. E atentă și este foarte nemulțumită”, a spus șeful statului.

Ora. 12.25 ”Imaginea splendidă din Piața Victoriei, cu telefoanele luminate, când politicienii au încercat să ducă democrația în coridoarele întunecate, oamenii au readus lumina în statul democratic. Democrația trebuie apărată, zi de zi, revigorată. Dar, este nevoie de multă educație. Îi felicit pe părinții care și-au dus copiii la demostrație.”

Ora 12.20. România are nevoie de un Guvern puternic, nu unul care să primească soțuții de la partid, să lucreze la mierzul zile, nu noaptea, pe furiș. Dați legi bune pentru România, nu legi bune pentru policitieni cu probleme. Conduceți cu responsabilitatea. Lumea v-a votat. Nu vă bateți joc de România. Suntem într-o situație macroeconomică foarte bună. Nu puneți țara în dificultate! Lumea are mari așteptări de la noi, să nu îi dezamăgim. Dacă PSD-ul care a creat această criză nu va rezolva, îi voi convoca pentru a găsi soluții. Ce națiune vrem să fim? Puiternică, prosperă, un stat de drept? O națiune care se poate mândri că justiția se respectă, iar instituțiile se respectă, sau vrem să fim o națiune slabă, disprețuită?”

Ora 12.03 Președintele Klaus Iohannis a ajuns în Parlament.

”M-aș fi adresat și Guvernului, dar e ocupat. Dar, nu-i bai, am fost și la ei. Sunteți un nou Parlament și mă bucur mult că ați avut răbdare să stați în sală să mă așteptați. Vă mulumesc pentru primirea foarte frumoasă. Vă doresc succes și un mandat plin de realizări. Aș fi vrut astăzi ca în condiții normal, la început de mandat, să vă vorbesc pentru lucruri importante pentru România. Despre centenar: 100 de ani de când există România ca stat modern. Ne dorim o Românie puternică și prosperă, dar vremeurile nu sunt obișnuite și suntem îmn plină criză. Sute de mii de români sunt în stradă. Națiunea este în alertă. E vie. E atentă și este foarte nemulțumită. O importantă cercetare sociologică arată că aproape 85% din populație  este nemulțumită. Cum s-a ajuns aici? La numai o lună după alegeri? În 11 decembrie, PSD a repurtat o mare victorie, dar după aceea, cu o ciudată strategie, tip kamikaze, a intrat în coeziune cu o parte importantă a societății românești. A promis în campania a promis ceva și s-a apucat de altceva. Nu prosperitatea românilor a fost prioritatea. Grija primă a fost să vă ocupați de dosarele penalilor și românii sunt revoltați și indignați. Asta este situația! Ce facem, dragilor? Care sunt soluțiile pentru a ieși din acest impas? Retragerea Ordonanței 13 și eventual demiterea chinuită a unui ministru este, cu certitudine, prea puțin. Alegeri anticipate, însă, sunt în această fază prea mult. Asta este marja de manevră. Cine trebuie să vină cu soluția? În mod normal, cei care au creat probleme: PSD-ul”, a spus Iohannis, iar la ora 12.13, în timpul discursului, parlamentarii PSD și ALDE au părăsit sala de plen. ”Ați obosit deja? Măcar președinții celor două camere au rămas”, a spus Iohannis.

Ora 8.30. Preşedintele Iohannis transmite astăzi, de la ora 12, un mesaj în Parlament. ”Doresc să adresez Parlamentului un mesaj referitor la modificările aduse de către Guvern legislaţiei penale, precum şi la evenimentele generate de acestea. Vă propun ca data prezentării mesajului în şedinţa reunită a celor două Camere ale Parlamentului să fie data de 7 februarie 2017, ora 12.00. Vă rog să primiţi asigurarea întregii mele consideraţii”, se arată în scrisoarea adresată vineri, 3 februarie, preşedinţilor celor două Camere ale Parlamentului.

Birourile Permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au dat curs solicitării lui Iohannis astfel încât şedinţa de plen reunit care va începe la ora 10, pentru a dezbate bugetul va fi întreruptă pentru ca deputaţii şi senatorii să asculte mesajul prezidenţial, scrie news.ro. După mesajul președintelui Iohannis, dezbaterile pe buget vor fi reluate.

”Vă invit să mă urmăriţi!”, a scris preşedintele, pe Facebook.

La mesajul preşedintelui va asista şi primul-ministru Sorin Grindeanu, potrivit programului oficial al acestuia anunţat de biroul de presă de la Palatul Victoria.

Liderul PSD, Liviu Dragnea, şi-a exprimat speranţa luni, la Parlament, că mesajul pe care preşedintele Klaus Iohannis urmează să îl adreseze în plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului va fi unul echilibrat, iar şeful statului va lansa un apel la calm şi stabilitate aşa cum au făcut şi social-democraţii.

„Mâine (marţi – n.r.) sper ca preşedintele să aibă un mesaj echilibrat şi un apel la calm şi la stabilitate pe care îl avem şi noi. Dar o să vedem mâine ce mesaj”, a afirmat Liviu Dragnea, întrebat despre mesajul pe care Klaus Iohannis îl va transmite, marţi, Parlamentului.

La rândul său, preşedintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu i-a adresat preşedintelui Iohannis, luni, o scrisoare deschisă în care îi cere să uzeze de influenţa sa asupra protestatarilor pentru a-i determina pe aceştia să pună capăt manifestaţiilor.

image
image
image
image
image
image
Gratar FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
termometru freepik jpg
image png
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
image
actualitate.net
image
actualitate.net