Fiscul vrea bacşişul trecut pe bon!

Ultima actualizare:

Fiscul a devenit cea mai înjurată instituţie de două săptămâni, de când a demarat controalele la sute de comercianţi. Cele mai multe reproşuri au venit la adresa deciziilor de amendare sau închidere a unor unităţi la care s-au găsit diferenţe nefiscalizate de câţiva leuţi.

Ca să nu mai existe astfel de situaţii, joi, Guvernul va lua în discuţie un proiect de modificare a legislaţiei care să interzică sancţionarea comercianţilor la care s-au găsit sume nefiscalizate sub pragul de 300 de lei, precizează Gelu Ştefan Diaconu, preşedintele ANAF, pentru HotNews.ro.

Peste acest prag, se va aplica o amendă contravenţională între 10.000-15.000 de lei şi se va suspenda şi activitatea, dacă nu se acceptă plata a de zece ori suma nefiscalizată, dar nu mai puţin de 10.000 de lei.

Tot prin acest proiect se va introduce caietul de bani personali şi se vor fiscaliza bacşişurie.

“Nu inventăm noi roata... Suma va fi inclusă pe bonul fiscal, fiscalizată separat pe casa de marcat, iar această sumă va fi impozitată doar cu impozitul pe venit, nu va constitui şi o bază de calcul al contribuţiilor”, a explicat şeful ANAF.

image
image
image
image
image
image
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
jean paul getty captura video jpg
symmetrica facebook jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net