Fiscul îți dă reducere de 10% dacă plătești datoriile până la Crăciun

Ultima actualizare:

    Românii stau la cozi ca să-și poată plăti datoriile către stat cu reducere
Românii stau la cozi ca să-și poată plăti datoriile către stat cu reducere

Ai datorii la stat? Grăbește-te să le achiți! Fiscul îți dă o reducere de la 5% până la 10% pentru plata taxelor până la Crăciun. Iată despre ce este vorba!

E luna cadourilor, astfel că mulți bani se vor duce pe mici surprize făcute celor dragi. Dar, chiar și așa, nu uita de datoriile pe care le ai stat!

Ai ocazia să plătești mai puțin dacă le achitați până la Crăciun. În acest caz, Fiscul îți dă o reducere cuprinsă între  5% și 10%, care se acordă astfel:  

  • Cine a depus Declarația unică și achită cel puțin 95% din suma datorată, până  la 15 decembrie 2018, va beneficia de o bonificație de 5%. Reducerea se acordă prin efectul legii, fără a mai fi necesară comunicarea unui act administrativ fiscal din partea autorităților;
  • În cazul contribuabililor, persoane fizice, pentru care au fost comunicate decizii de impunere anuală aferente impozitului pe venit anual realizat în 2017, precum și contribuția individuală de asigurări sociale datorată, pentru perioada 2016- 2017, suma achitată, până la 15 decembrie, trebuie să fie de 90%. Iar reducerea este de 10%.
  • ”Efectuarea stingerii în evidența fiscală se aplică de organele fiscale până la data de 31 iulie 2019. După scăderea din evidența fiscală organul fiscal inștiințează persoana fizică cu privire la acordarea bonificației până la 31 august 2019”, anunță autoritățile.  

Acordarea bonificației pentru plata cu anticipație a sumelor datorate către stat, stabilite prin decizii de impunere anuală, au fost aprobate pe  27 noiembrie 2018.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net