Fiscul a intrat în Facebook și Google

Ultima actualizare:

    Inspectorii ANAF calculează ce taxe plătesc marile companii la noi în țară
Inspectorii ANAF calculează ce taxe plătesc marile companii la noi în țară

Decizie fără precedent din partea ANAF. Facebook, Google, dar şi alte companii din industria on-line, sunt verificate de Fisc.

Preşedintele ANAF, Dragoş Doroş, a declarat pentru Digi24 că, pentru a putea fi taxate corespunzător, se încearcă identificarea veniturilor realizate de mai multe companii IT, care nu se reflectă în declaraţiile de impozite de la noi. „Plătesc ceva taxe, dar ele se află în același pool de analiză în felul în care plătesc taxe și ar trebui să plătească taxe. O să vedem în urma analizei dacă ar trebui sau nu să plătească mai multe taxe. Dacă acele venituri care se localizează pe teritoriul României, dar ele - prin plăți electronice sau alte mecanisme - nu sunt vizibile sau declarate, noi să le impozităm în România”, a explicat Dragoș Doroș. Facebook a avut o problemă cu taxele, în 2014, în Marea Britanie. A platit impozit pe profit de numai 4.327 lire sterline, deși salariații din Londra au câștigat în medie 210.000 de lire pe an.

image
image
image
image
image
image
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net