Fisc-ul a luat la puricat service-urile, vulcanizările şi spălătoriile auto

shutterstock_servis_service_auto_masina_masini_reparatii_reparare_inspectie_masina_mecanici.jpg

service_auto_masina_masini_reparatii_reparare_inspectie_masina_mecanici
ANPC a făcut controale la sute de service-uri auto
Foto: shutterstock

Nu mai puţin de 740 de service-uri, vulcanizări, spălătorii şi alte societăţi din domeniul prestărilor de servicii din domeniul auto au fost verificate săptămâna trecută de inspectorii antifraudă. Controalele s-au soldat cu amenzi de peste 4 milioane de lei.

Inspectorii ANAF au avut ca temă să verifice firmele care se ocupă de servicii pentru vehicule.

Fisc-ul a luat la puricat service-urile auto

La finalul săptămânii trecute, inspectorii din cadrul Direcţiei Generale Antifraudă fiscală au verificat un număr de 740 de operatori economici prestatori de servicii în domeniul auto.

Verificările au vizat modul de fiscalizare a sumelor încasate, urmare a dotării şi utilizarii AMEF, provenienţa stocurilor de produse auto şi îndeplinirea condiţiilor legale de funcţionare.

Inspectorii ANAF au găsit o mulțime de nereguli și au aplicat sancţiuni contravenţionale în sumă de 4,1 milioane de lei.

În vederea eficientizări activităţii, în perioada următoare vor fi derulate verificări de tip blitz pentru creşterea conformării, implicit colectarea veniturilor la bugetul de stat, scrie adevarul.ro.

Citește și:

Controale de amploare făcute de RAR la service-uri. Mașinile erau reparate cu piese vechi

Şoferi, este timpul să vă schimbaţi cauciucurile! Ce riscă cei care nu o fac

Loading...

Citește și

  • Contul ANAF, de pe Spațiul Privat Virtual, va avea din ce în ce mai multe întrebuințări

    Orice român își poate face cont pe Spațiul Privat Virtual (SPV), administrat de ANAF. Aici, poate depune declarațiile de venit ca să evitre cozile de la ghișee. Dar iată că reprezentanții Ministerului de Finanțe vor ca SPV să se extindă și să devină un mijloc important de comunicare directă cu fiecare contribuabil.

  • inspectori anaf -fisc

    Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) caută 3.000 de absolvenți de facultate de specialitate pe care să-i angajeze fără concurs. O treime din personalul instituției are vârsta cuprinsă între 51 - 60 de ani.