Firmele de pompe funebre anunță rezultate record. De ce mor românii

Ultima actualizare:

    Pompele funebre, o afacere excelentă, în creștere de la an, la anFOTO: Click!
Pompele funebre, o afacere excelentă, în creștere de la an, la anFOTO: Click!

Moartea poate fi o afacere excelentă. Dovadă rezultatele spectaculoase înregistrate de firmele de pompe funebre care, în 2018, sunt mai profitabile ca oricând. Analiștii au aflat că afacerile din acest sector vor atinge, în acest an, un nivel istoric și din ce motiv mor mai des românii.

Pompele funebre, o afacere excelentă, în creștere de la an, la an. Analiștii de la firma de consultanță Frames au aflat că afacerile din acest sector vor atinge, în acest an, un nivel istoric de 1,3 miliarde de lei, în creștere cu peste 150% față de anul de referință 2013.

În sectorul firmelor funebre activează, în prezent, 806 companii, cu aproape 100 mai multe față de acum 5 ani. Cele mai multe firme de pompe funebre activează în București-Ilfov, Iași, Cluj-Napoca, Timișoara, Constanța și Brașov.

Profesionalizarea și eficientizarea serviciilor se pot vedea în creșterea cifrei de afaceri, care a avansat de la 423 milioane de lei în 2013, la 1,1 miliarde de lei în 2017. Pentru 2018, se estimază atingerea nivelului de 1,3 miliarde de lei, afirmă analiștii de la Frames.

  • România are, în prezent, a doua cea mai ridicată rată a mortalității din Uniunea Europeană, de 1.530 de decese la 100.000 de locuitori, informează Frames. Clasamentul este condus de Bulgaria cu 1.660 de decese la 100.000 de locuitori, iar pe locul III se situează Ungaria (1.500 de decese la 100.000 de locuitori).
  • Potrivit datelor Eurostat, țările cu cea mai scăzută rată a mortalităţii sunt Franţa (895 de decese la 100.000 de locuitori), Spania (873 de decese), Italia (901 de decese) şi Suedia (927 de decese).

Numărul deceselor crește de la an la an pe fondul îmbătrânirii accentuate a populației, a creșterii numărului bolnavilor și a obiceiurilor nocive ale românilor
Numărul deceselor crește de la an la an pe fondul îmbătrânirii accentuate a populației, a creșterii numărului bolnavilor și a obiceiurilor nocive ale românilor
  • Datele INS arată că, în România, în anul 2017 au decedat 260.886 persoane, cu 3.339 persoane mai mult decât în anul 2016.
  • Cele mai ridicate rate ale mortalităţii s-au înregistrat în judeţele Buzău, Olt, Giurgiu şi Teleorman, iar cele mai mici rate ale mortalităţii generale s-au înregistrat în judeţele Vâlcea, Ilfov, Iaşi şi Sibiu.
  • În anul 2017, comparativ cu anul 2016, principalele cauze de deces au fost reprezentate de bolile aparatului circulator, urmate de tumori, de bolile aparatului respirator, bolile aparatului digestiv, leziuni traumatice, otrăviri şi alte consecinţe ale cauzelor externe.
  • Numărul deceselor crește de la an la an pe fondul îmbătrânirii accentuate a populației, a creșterii numărului bolnavilor și a obiceiurilor nocive: alimentația nesănătoasă, lipsa mișcării, consumul excesiv de alcool, automedicația practicată la scară amplă și lipsa de interes pentru controalele medicale preventive, explică analiștii Frames.
image
image
image
image
image
image
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net