Firea vrea redeschiderea școlilor. Cerea închiderea lor atunci când în Capitală erau două cazuri

Ultima actualizare:

    Gabriela Firea solicită redeschiderea școlilor Sursă foto: Arhivă Click!
Gabriela Firea solicită redeschiderea școlilor Sursă foto: Arhivă Click!

În prima zi în care nu mai este primar general al Capitalei, Gabriela Firea îi cere prefectului Capitalei redeschiderea școlilor, spunând că decizia închiderii acestora este una injustă și că nu există nicio justificare. În martie, Gabriela Firea avea cu totul altă părere. În București erau doar două cazuri de COVID-19, iar Gabriela Firea susținea că "inima de părinte îi spune că ar fi potrivit să fie închise şcolile".

Gabriela Firea, prim-vicepreşedinte PSD, a declarat joi, la finalul Consiliului Politic Naţional al partidului, că România şi Lituania sunt singurele state din Europa care au luat măsura închiderii școlilor. Ea susține că soluția este aplicarea programului pe care l-a iniţiat cât era primar general, adică testarea cadrelor didactice şi a elevilor și închiderea școlilor doar acolo unde există focare.

"Aş vrea să abordez un subiect pe care l-am discutat în cadrul Comitetului Politic Naţional, şi anume această situaţie singulară la nivel european şi aberantă, spun eu cu privire la închiderea şcolilor. În Capitală s-a luat măsura închiderii unităţilor de învăţământ, o măsură injustă pentru profesori si elevi. În Europa, doar România şi Lituania ţin şcolile închise. Nu există nicio justificare şi cerem noului prefect al Capitalei să redeschisă şcolile din Capitală", a susținut Gabriela Firea. "Am şi eu copii, sunt părinte, vorbesc în fiecare zi cu zeci, poate sute de mame, de familii. Toată lumea e îngrijorată. Nu se poate compara învăţământul în clasă cu cel online. Copiii nu mai socializează, nu îşi mai văd profesorii. Sunt, de asemenea, multe familii în care copiii sunt supravegheaţi de bunici, iar aceştia nu sunt familiarizaţi cu metodolodia online”, a declarat Gabriela Firea.

În luna martie Gabriela Firea dorea închiderea școlilor

Cu toate acestea, pe 8 martie, atunci când în București erau înregistrate doar două cazuri de coronavirus, Gabriela Firea avea o părere diametral opusă și sublinia că este absolut necesar ca școlile să fie închise. Ea susținea atunci că "inima de părinte îi spune că ar fi potrivit să fie închise şcolile". 

"Ca părinte înţeleg îngrijorarea celorlalţi părinţi şi a profesorilor şi aş pleda pentru închiderea şcolilor. Ca primar general sunt obligată să respect toate deciziile luate la nivelul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, creat în acest moment pentru coronavirus şi să nu mă suprapun deciziilor luate la nivel naţional. Disciplina este foarte importantă. Inima de părinte îmi spune că ar fi potrivit, ar fi un element de precauţie suplimentară, pentru protejarea copiilor noştri, a profesorilor, şi pentru a împiedica răspândirea”, declara la acea vreme Gabriela Firea.

Parteneri

image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net