Firea vrea redeschiderea școlilor. Cerea închiderea lor atunci când în Capitală erau două cazuri

gabriela-firea.jpg

gabriela firea
Gabriela Firea solicită redeschiderea școlilor
Sursă foto: Arhivă Click!

În prima zi în care nu mai este primar general al Capitalei, Gabriela Firea îi cere prefectului Capitalei redeschiderea școlilor, spunând că decizia închiderii acestora este una injustă și că nu există nicio justificare. În martie, Gabriela Firea avea cu totul altă părere. În București erau doar două cazuri de COVID-19, iar Gabriela Firea susținea că "inima de părinte îi spune că ar fi potrivit să fie închise şcolile".

Gabriela Firea, prim-vicepreşedinte PSD, a declarat joi, la finalul Consiliului Politic Naţional al partidului, că România şi Lituania sunt singurele state din Europa care au luat măsura închiderii școlilor. Ea susține că soluția este aplicarea programului pe care l-a iniţiat cât era primar general, adică testarea cadrelor didactice şi a elevilor și închiderea școlilor doar acolo unde există focare.

"Aş vrea să abordez un subiect pe care l-am discutat în cadrul Comitetului Politic Naţional, şi anume această situaţie singulară la nivel european şi aberantă, spun eu cu privire la închiderea şcolilor. În Capitală s-a luat măsura închiderii unităţilor de învăţământ, o măsură injustă pentru profesori si elevi. În Europa, doar România şi Lituania ţin şcolile închise. Nu există nicio justificare şi cerem noului prefect al Capitalei să redeschisă şcolile din Capitală", a susținut Gabriela Firea. "Am şi eu copii, sunt părinte, vorbesc în fiecare zi cu zeci, poate sute de mame, de familii. Toată lumea e îngrijorată. Nu se poate compara învăţământul în clasă cu cel online. Copiii nu mai socializează, nu îşi mai văd profesorii. Sunt, de asemenea, multe familii în care copiii sunt supravegheaţi de bunici, iar aceştia nu sunt familiarizaţi cu metodolodia online”, a declarat Gabriela Firea.

În luna martie Gabriela Firea dorea închiderea școlilor

Cu toate acestea, pe 8 martie, atunci când în București erau înregistrate doar două cazuri de coronavirus, Gabriela Firea avea o părere diametral opusă și sublinia că este absolut necesar ca școlile să fie închise. Ea susținea atunci că "inima de părinte îi spune că ar fi potrivit să fie închise şcolile". 

"Ca părinte înţeleg îngrijorarea celorlalţi părinţi şi a profesorilor şi aş pleda pentru închiderea şcolilor. Ca primar general sunt obligată să respect toate deciziile luate la nivelul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, creat în acest moment pentru coronavirus şi să nu mă suprapun deciziilor luate la nivel naţional. Disciplina este foarte importantă. Inima de părinte îmi spune că ar fi potrivit, ar fi un element de precauţie suplimentară, pentru protejarea copiilor noştri, a profesorilor, şi pentru a împiedica răspândirea”, declara la acea vreme Gabriela Firea.

Loading...
 
 

Citește și

  • gabriela firea copil tort

    Gabriela Firea s-a bucurat de câteva momente frumoase în familie în ultimele săptămâni. Fosta jurnalistă, actualmente primarul general al Capitalei, a trecut prin clipe grele de la finele anului trecut şi până acum din cauza problemelor de sănătate. Gabriela Firea s-a operat de două ori la colon şi urmează să fie supusă unei a treia intervenţii chirurgicale în curând. Până atunci însă, primarul Capitalei a profitat de aniversarea de 4 ani a fiului cel mic pentru a petrece mai mult timp alături de cei dragi.

  • gabriela firea

    Vineri dimineață, 23 octombrie, Gabriela Firea a ieșit la rampă cu o serie de critici și ironii la adresa PNL, a Guvernului și a lui Nicușor Dan, primarul ales al Bucureștiului. Într-o postare pe Facebook, edilul încă în funcție a punctat câteva aspecte care o deranjează.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1