Firea a hotărât! Parcul Herăstrău se va numi Parcul Regele Mihai I

Ultima actualizare:

    Parcul Herăstrău se va numi Parcul Regele Mihai 1Foto Instagram
Parcul Herăstrău se va numi Parcul Regele Mihai 1Foto Instagram

Primarul Bucureștiului, Gabriela Firea a hotărât ca Parcul Herăstrău să fie redenumit, acesta purtând numele ultimului monarh român, Regele Mihai I. Propunerea a fost adoptată într-o ședință a Consiliului General al Municipiului București.

Confrom Digi24, Consilierul PNL, Cătălin Deaconescu a criticat această propunere a Gabrielei Firea și îi cere să-l lase pe Regele Mihai să se odihnească în pace.  

„Doamnă Gabriela Firea, lăsaţi-ne Regele să se odihnească în pace! După ce s-a repezit, pe când nici nu era anunţat oficial decesul Regelui, să propună schimbarea denumirii Pieţei Victoria în Piaţa Regele Mihai, după ce ziua a plâns pios la gardurile Palatului Regal, iar seara a râs copios la o comedie la Teatrul Naţional, astăzi doamna Firea ne propune să schimbăm denumirea parcului Herăstrău în parcul Regele Mihai! (...) Doamna Firea, unde eraţi când Regele nostru a fost umilit de regimurile neocomuniste ale PSD? Ce nu aţi înţeles din faptul că familia regală este în doliu? Dacă v-a mai rămas o fărâmă de decenţă, retrageţi acest proiect! Regele şi patria! Doamnă, dacă vreţi sa onoraţi memoria Regelui, faceţi ceva pentru patrie şi pentru bucuresteni! Pentru Regele nostru, din păcate, e prea târziu...”, a scris Cătălin Deaconescu pe pagina sa de Facebook.

Gabriela Firea alături de Consiliul General al Municipiului București a hotărât ca un segment din Șoseaua Kiseleff dintre Piața Presei Libere și Arcul de Triumf, va fi denumit Bulevardul Regele Mihai 1 al României. 

“Suntem datori să cinstim memoria unui Rege tânăr care a asigurat acel suflu ”altfel” într-o lume decimată de război şi ulterior într-o lume cenuşie, dominată de ură, de teamă, de fals. Lumea de atunci, lumea anilor celui de-al II-lea război mondial, îi este îndatorată pentru că prin acţiunile sale, a contribuit la sfârşitul războiului. Lumea îi este îndatorată nu pentru timpul scurtat ci pentru vieţile salvate”, au declarat consilierii PNL.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net