Filmul crimei care l-a băgat în puşcărie pe Andrei! Click! vă prezintă fotografii-document de la reconstituirea asasinatului

A impresionat juriul emisiunii difuzate de PRO TV cu povestea tristă a celor 16 ani petrecuţi după gratii pentru că a tăinuit o crimă comisă de un prieten.

Adevărul a ieşit în cele din urmă la suprafaţă. Andrei Grigoriu a fost părtaş la uciderea, în 2003, a unei studente de 25 de ani. Dovada: imaginile de la reconstituirea realizată de oamenii legii, când Andrei a explicat cu lux de amănunte ce s-a întâmplat.

Timişoreanul Andrei Grigoriu (31 de ani) s-a prezentat în faţa juriului cu o poveste lacrimogenă, mărturisind că a fost condamnat la 16 ani de închisoare pentru că a tăinuit o crimă comisă de prietenul său Constantin Lungu. Pictorul-povestitor a spus însă doar jumătate de adevăr, întrucât a fost părtaş la crimă.

filmcrima434343.jpg

Click! vă prezintă fotografii-document de la reconstituirea asasinatului din 2003 la care a fost complice pictorul de la "Românii au talent"

 

Grigoriu a fost primul care a imobilizat-o şi a lovit-o pe victimă. Documentele şi imaginile, obţinute de ziarul ”Adevărul”, arată în detaliu filmul crimei. Grigoriu recunoştea că a lovit-o pe victima Erika Monika Utik, o studentă de 25 de ani din Timişoara, ucisă pentru 200 de euro cu care îl împrumutase pe Lungu. În seara zilei de 14 decembrie 2003, Constantin Lungu, zis „Bebe”, i-a solicitat lui Andrei s-o cheme pe Erika afară din casă. „În spatele blocului am lovit-o pe Erika, din spate, cu podul palmei peste cap”, le-a declarat Grigoriu anchetatorilor. “Aceasta a început să ţipe şi atunci din spate am prins-o cu o mână peste gură şi am luat-o în braţe. Bebe i-a aplicat victimei o lovitură cu pumnul în zona capului”.

Grigoriu a lovit și a imobilizat victima

Potrivit lui Grigoriu, “Bebe a strâns-o de gât cu cureaua pe Erika şi a ţinut-o cu în această poziţie 3-4 minute. La un moment dat victima a căzut în genunchi şi apoi într-o parte (…) Bebe mi-a întins cuţitul spunându-mi «nu avem ce face altceva». I-am răspuns că nu fac asta şi mi-am luat geanta (…). Bebe a desfăcut cuţitul şi în timp ce victima se se afla ghemuită a prins-o cu mâna de cap, a ridicat-o puţin şi cu mâna dreaptă i-a tăiat gâtul de la stânga la dreapta”. Varianta e susţinută şi de autorul crimei, Constantin Lungu.

La reconstituire, cei doi au arătat cum au ucis-o pe Erika. Magistraţii Tribunalului Timiş l-au condamnat pe Grigoriu la 16 ani de închisoare pentru complicitate la omor. Sentinţa Tribunalului Timiş a fost menţinută atât de Curtea de Apel, cât şi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. 

Eliminat din emisiune pentru că a mințit juriul

Andrei Grigoriu, criminalul cu chip de înger, care a reușit să impresioneze, vinerea trecută, juriul emisiunii ”Românii au talent”, cu discursul lui emoționat, dar și cu realizarea portretului surorii sale, a fost exclus din concurs. Înainte ca adevărul să iasă la iveală, Mihaela a susținut că, la cât e de frumos, i-ar fi iertat toate păcate, iar Bebe Cotimanis i-a lăudat sufletul. Ieri, PRO TV le-a cerut scuze telespectatorilor:” După difuzarea ediției cu numărul trei “Românii au talent”, PRO TV a aflat ca Andrei Grigoriu, concurent în show, a prezentat fapte și a făcut declarații false în cadrul emisiunii, precizând faptul că a fost trimis în închisoare pentru că a tăinuit o crimă comisă de prietenul său, la care el nu a fost martor. Instanța l-a condamnat de facto pentru implicarea activă în această crimă sub acuzația de complicitate. Regretăm faptul că emisiunea noastră a fost folosită în mod abuziv de concurent în acest context. Conform regulilor show-ului, juriul și gazdele emisiunii întâlnesc concurentul pentru prima dată în momentul în care acesta urcă pe scenă. Prestația a fost evaluată luând în considerare discursul înșelator prezentat de către acesta. Ne cerem scuze pentru aceasta situație și am decis să îl eliminăm imediat din emisiune”. 

Citeşte mai multe detalii pe Adevărul.ro

Loading...
 
 

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1