Fetiţă de un an şi 7 luni, resuscitată de un jandarm aflat în timpul liber. ”Se înecase cu o bucată de covrig”

cascada-urlatoarea-buzau.jpg

zona de picnic cascada urlatoarea buzau
Incidentul a avut loc în zona de picnic de la Cascada Urlătoarea din județul Buzău
foto: arhiva Adevărul

Un jandarm aflat în timpul liber a jucat rolul îngerului salvator pentru o fetiță de un an și șapte luni care s-a înecat cu o bucată de covrig. Bărbatul a auzit strigătele disperate ale mamei și a intervenit prompt până la sosirea echipajului de urgență.

Potrivit reprezentanţilor Jandarmeriei Braşov, întâmplarea a avut loc duminică, în zona de picnic de lângă Cascada Urlătoarea, Vama Buzăului.

“Colegul nostru Robert Băiaşu era acolo împreună cu prietenii, la picnic. La un moment dat au auzit strigăte şi au mers să vadă ce se întâmplă. O mamă încerca să o salveze pe fiica ei, care nu mai respira, din cauză că (se pare), se înecase cu o bucată de covrig. Robert a intervenit şi a aplicat manevre de resuscitare, până când fetiţa şi-a revenit şi a început să respire. Apoi a luat fetiţa în braţe şi a alergat cu ea până la drumul naţional”, au precizat reprezentanţii Jandarmeriei Braşov, citați de News.ro.

Fetița a fost preluată de un echipaj SMURD

Ei au menţionat că soţia jandarmului a sunat la 112 şi a solicitat o ambulanţă.

Până la întâlnirea cu echipajul  SMURD, care a sosit rapid la locul respectiv, fetiţa a mai avut nevoie de două ori de manevre de resuscitare.

Fetiţa a fost preluată în stare stabilă de echipajul SMURD şi transportată la spitalul de copii.

Citește și:

Cum ajuţi pe cineva care s-a înecat cu mâncare

Loading...

Citește și

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1