Fetiţa care visa piure cu carne, copleşită de bunătatea oamenilor

Ultima actualizare:

    Oameni de bine au adus haine şi mâncare  pentru Roxana şi familia ei
Oameni de bine au adus haine şi mâncare pentru Roxana şi familia ei

Comuna Puşcaşi din judeţul Vaslui a devenit un furnicar în ultimele zile, oameni din ţară şi din străinătate sosind în fiecare zi cu ajutoare la fetiţa care îşi dorea să nu mai meargă flămândă la şcoală.

„Ceilalţi copii au pachete. Eu, nu. Mi-ar plăcea să mănânc biscuiţi, un piure cu carne, o salată“, a fost declaraţia cu care copila de 9 ani din localitatea vasluiană Puşcaşi a sensibilizat oameni din toate colţurile ţării şi din străinătate. Acum, Roxana este copleşită de gesturile de omenie cu care este înconjurată de când povestea ei a apărut în spaţiul public, informează adevarul.ro. 

Cu un tată bolnav, imobilizat la pat, şi cu venituri doar din alocaţii şi ajutor social, familia Roxanei trăia la limita subzistenţei, într-o casă care stă să se dărmâne. Cel mai mare dintre fraţi, în vârstă de 16 ani, a renunţat la şcoală pentru a merge în sat să muncească cu ziua, să contribuie la întreţinerea familiei.

Fundaţia „Casa Share“ din Iaşi  s-a oferit să le construiască o  nouă casă până la Crăciun
Fundaţia „Casa Share“ din Iaşi s-a oferit să le construiască o nouă casă până la Crăciun

Sute de persoane din ţară şi din străinătate au făcut donaţii pentru familia Roxanei, însă cel mai impresionant gest a venit din partea fundaţiei „Casa Share“ din Iaşi, care s-a oferit să construiască o nouă casă familiei din Puşcaşi până de Crăciun. Sensibilizaţi de povestea Roxanei, chiar şi suporterii echipei Steaua Bucureşti s-au mobilizat. „Din nou, ultraşii dau dovadă de o inimă mare. Pe lângă alimente, lucruri necesare pentru casă şi familie, a fost strânsă şi suma de 4.100 de lei din donaţii. Din nou aceşti «derbedei», «huligani», «alcoolişti» stelişti au avut un cuvânt mare de spus“, au transmis ultraşii pe pagina de Facebook a Peluzei Sud.

Roxana, alături de cei  care au făcut donaţii
Roxana, alături de cei care au făcut donaţii

Pe lângă casa nouă şi donaţiile primite, Roxana va avea parte şi de prima vacanţă din viaţa ei. Până acum, n-a părăsit niciodată satul natal. O familie mărinimoasă i-a oferit o vacanţă la Braşov. Priveşte la munţii de cutii cu ajutoare şi încă nu îi vine să creadă că toate hainele, rechizitele, jucăriile sau alimentele primite sunt chiar ale ei şi ale familiei sale. „Le mulţumesc oamenilor care s-au gândit la mine şi la familia mea. Au dat bani să îmi facă casa. S-a schimbat viaţa mea. Nişte oameni au zis că plecăm în vacanţă. Nu am cuvinte să le mulţumesc tuturor“, mărturiseşte fetiţa. 

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net