Fetiţa care a murit în braţele tatălui întors acasă de Paşte. Descoperirea şocantă făcută de medici la autopsie

Ultima actualizare:

    Emanuela Kăndăluţă s-a stins din cauza unui accident stupidFoto: Facebook / Stefan Kandaluta
Emanuela Kăndăluţă s-a stins din cauza unui accident stupidFoto: Facebook / Stefan Kandaluta

Dramă în comuna ieşeană Vânători! O fetiţă de 8 ani n-a mai apucat să se bucure de darurile cu care venise tăticul ei. Un accident stupid petrecut la şcoală s-a încheiat tragic pentru o elevă de 8 ani. Fetiţa a murit în braţele tatălui său, venit în ţară pentru a petrece Paştele.

Emanuela Kăndăluţă, o fetiţă de 8 ani din comuna Vânători (Iaşi), a murit marţi în braţele tatălui său, abia venit acasă din Germania. Copila, care trăia cu părinţii în satul Hârtoape, a început să se simtă rău încă de dimineaţă. Puştoaica tuşea continuu, puternic, şi la un moment dat n-a mai putut să respire.

“A pus mânuţa la gât”

„Emanuela ar fi spus că a înghiţit o radieră în timpul orelor. A doua zi s-a trezit ca să meargă la şcoală şi, dintr-o dată, i s-a făcut rău”, îşi frânge mâinile Elena Ionescu, bunica fetiţei. “N-a mai avut aer, a luat-o tatăl în braţe, i s-a învineţit guriţa şi am chemat salvarea. A pus mânuţa la gât şi a făcut semn că se asfixiază”, povesteşte, cu voce stinsă, femeia. Părinţii au sunat la 112 şi un echipaj cu medic al Serviciului de Ambulanţă Judeţean Iaşi a pornit spre sat. În paralel, un medic de la SMURD Iaşi le-a transmis părinţilor în timp real indicaţii de prim ajutor pentru salvarea copilei. Cei doi adulţi au decis, totuşi, să plece cu maşina în calea ambulanţei, cu care au făcut joncţiunea la intrarea în Hârtoape. „Echipajul cu medic a constat că pacientul se afla în stop cardio-respirator. Au fost iniţiate imediat manevrele de resuscitare. Din păcate, rezultatul a fost negativ”, explică Nicolai Pralea, de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Iaşi.

Învăţătoarea insistase ca Emanuela să fie dusă la spital

Luni, cu o zi înainte de producerea dramei, Emanuela a mestecat la şcoală şi a înghiţit, din greşeală, capătul unui pix corector de tip Pic. Eleva a început să tuşească, iar învăţătoarea a încercat să o ajute. A dus-o acasă şi i-ar fi propus mamei să o ducă la spitalul din Paşcani. Mama ar fi refuzat însă, văzând că fetiţa şi-a revenit. „Accidentul s-a produs în jurul orei 10.00, într-o pauză. Eleva era răcită şi la un moment dat i-a spus învăţătoarei că a înghiţit o radieră de la un instrument pe care copiii din ciclul primar îl folosesc pentru a corecta greşelile”, spune Adina Grivolea, directorul Scolii gimnaziale din comuna Vânători. “Cadrul didactic a scos fetiţa din clasă, a ieşit cu ea afară şi apoi a mers acasă. Domnişoara învăţătoare i-a propus mamei să ducă fetiţa cu maşina personală la spital. Mama a refuzat, lucru pe care îl poate confirma oricând”, adaugă directoarea şcolii. Pe parcursul zilei, învăţătoarea a ţinut legătura cu mama copilei, care a asigurat-o că Emanuela este bine şi că se joacă cu surioara ei mai mică.

“Blocarea căilor respiratorii”

Necropsia efectuată la Institutul de Medicină Legală Iaşi a arătat că Emanuela a murit din cauza unei insuficienţe respiratorii acute, apărute pe fondul aspirării unui corp străin. Legiştii au identificat la necropsie o bucată mică de plastic, de un centimetru. Medicii nu precizează însă dacă a fost vorba despre radiera pixului Pic sau despre capacul pixului. „Cauza principală a decesului este insuficienţa respiratorie cronică. Secundar, s-a stabilit că victima aspirase un corp străin care a dus la blocarea căilor respiratorii”, declară Diana Bulgaru, directorul Institutului de Medicină Legală Iaşi.

Citeşte articolul complet pe adevarul.ro!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net