Festivalul cultural de la Bacău, anulat. Anca Sigartău, dezamăgită

Ultima actualizare:

    Anca Sigartău se ocupa de organizarea Festivalului TheaterstockFoto: arhivă personală
Anca Sigartău se ocupa de organizarea Festivalului TheaterstockFoto: arhivă personală

Vara aceasta, între 30 iulie și 14 august, la Bacău, ar fi trebuit să aibă loc ce a de-a doua ediție a celui mai mare festival cultural al Moldovei, „Theaterstock”. Din nefericire, manifestarea nu va mai avea loc, căci edilii locali au decis că nu au destule fonduri pentru a finanța evenimentul.

Anca Sigartău, unul dintre organizatorii "Theaterstock", a acuzat "mașinăriile" și interesele din spatele unui astfel de festival: "Le mulțumesc tuturor directorilor de teatru și colegilor care m-au susținut, care au crezut în mine și au crezut în miracolul unui fenomen cultural care a putut trezi un oraș și conștiințe. Le cer scuze pentru că au blocat date, pentru că le-am dat speranță. Cer iertare tuturor celor care și-au rupt zile de concediu pentru Theaterstock. Cer iertare tuturor locuitorilor Bacăului care și-au dorit acest festival și care au crezut că voi putea depăși mafia locală. Îmi cer iertare pentru ca am îndrăznit!. .. Acum, la final, pot spune că am făcut tot ce a fost omenește posibil ca aceasta ediție să se întâmple. ..și da, țin capul sus!"

Deși în urmă cu o săptămână, Cosmin Necula, primarul Bacăului, a dat asigurări că "Theaterstock" se va ține, Dragoș Pandele, și el organizator al festivalului, a scris pe Facebook despre faptul că primăria s-a sucit la 180 de grade și i-a abandonat: "La Bacău, municipalitatea a hotărât să nu finanțeze ediția de anul acesta a festivalului Theaterstock. Asta după ce ni s-a spus să mergem mai departe cu negocierile, după ce am fost asigurați că vom avea tot sprijinul. După ce ni s-a spus că dacă există filă bugetară, festivalul se va ține. Și fila există, oricine o poate consulta în bugetul de pe site-ul primăriei. Fila bugetară pusă acolo de fostul primar. Comentariile sunt inutile. Vă mulțumesc, băcăuani, că ați susținut evenimentul, vă mulțumesc că ați semnat pentru organizarea lui. Mulțumesc domnului Stavarache care a fost până la final un om de onoare. Voi încerca să mă detașez, fără resentimente, fără supărare. Dezamăgire există, în seara asta am aruncat la gunoi ani de muncă, ani în care, față de companiile străine de teatru de stradă, am încercat să construiesc o relație de încredere. Am aruncat la gunoi un an de negociere, în beneficiul comunității, pentru ediția a doua Theaterstock. Cel mai probabil îmi voi petrece următoarele zile încercând să explic, să anulez, să caut soluții pentru companiile deja blocate. Dar asta e, spun cât se poate de sincer. Oamenilor care s-au bucurat de Theaterstock le doresc să se poate bucura în continuare de cultură. De ceilalți, fără a fi ipocrit, spun că nu-mi pasă. Pentru mine, Bacăul e un capitol închis. "

image
image
image
image
image
image
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
pod baltimore teorii jpg
Alimente de bază. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
africa in2 jpg
cutremur noua papua guinee jpg
Creta FOTO Shutterstock
mihaela bilic instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net