Meniu de Paște pentru Liviu Dragnea și Radu Mazăre: fasole cu cârnați și pilaf

Ultima actualizare:

    Cei aflați după gratii vor avea parte de un adevărat festin culinar la masa de Paște
Cei aflați după gratii vor avea parte de un adevărat festin culinar la masa de Paște

Anul acesta este un Paște special chiar și pentru deținuții celebrii. Ei nu pot primi vizite și pachete de acasă din cauza stării de urgență. Deși erau obișnuiți numai cu bunătăți, Liviu Dragnea și Radu Mazăre vor trebui să se mulțumească anul acesta cu pilaf și fasole cu cârnați.

Deținutul român are, în medie, 34 de ani, și își petrece puțin peste trei ani în închisoare. Timp în care o duce bine, mai ales când vine vorba despre mâncare.

În vara anului trecut, Ministerul Justiției a dublat alocația de hrană, de la 3,5 lei/zi/deținut la 7 lei/zi/deținut. Astfel că vorbim despre cheltuieli lunare ale statului cu un om aflat după gratii care ajung la 505 lei.

La această sumă se adaugă materialele igineico-sanitare și cuantumul reprezentând salariile personalului.

În România, sunt, în prezent, peste 20.000 de pușcăriași, printre care celebrii Liviu Dragnea (57 de ani) și Radu Mazăre (51de ani). Ei vor servi anul acesta bucatele preparate în spatele gratiilor, la cantina Penitenciarului Rahova.

S-au dus vremurile când din farfuriile lor nu lipseau caviarul și cea mai scumpă vită din lume. Acum, vor trebui să se mulțumească cu bucate tradiționale, gen fasole cu cârnați, pilaf sau paste cu brânză.

Pentru Dragnea este al doilea Paște petrecut după gratii, dar pentru Mazăre este primul. Nici unul, nici altul, nu pot avea parte de vizita iubitelor tinerele, astfel că-și vor îneca amarul împreună.

De altfel, nu și-au mai văzut partenerele de viață de o lună, de când a fost decretată stare de urgență.

Ce bucate a stabilit șeful Penitenciarelor pentru toți deținuții din țară

Pentru prima și a doua zi de Paște, conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) a stabilit un meniu tradițional, din care vor avea de ales: miel, porc, vită sau pui.

Duminică, 19 aprilie, cei din pușcării vor primi la micul dejun: ceai, pâine, brânză, mezeluri (în funcție de regim, religie), iar prânzul festiv va începe cu un apertiv care conține: ou roșu, pâine, ceapă, ridiche, drob. Va fi servită apoi ciorba, care va fi la alegere, în funcție de preferințele deținuților.

Așa arată meniul oficial
Așa arată meniul oficial

Aceștia vor avea la dispozițe ciorbă de miel, de porc, de vită sau de pui, iar la felul doi piure de cartofi cu friptură cu sos. Și aici carnea va fi la alegere.

La desert va fi servit 200g de cozonac și 500 ml de băutură răcoritoare fără zahăr. La cină va fi pilaf cu carne.

Luni, 20 aprilie, este a doua zi de Paște, deci tot un meniu festiv. Dimineața, cei aflați după gratii vor mânca pâine, marmaladă, mezeluri și vor bea ceai, iar la prânz vor avea același aperitiv, ciorba va fi țărănească cu carne la alegere și iahnie de fasole cu cârnați.

Desertul va fi compus tot din cozonac și suc. Seara deținuților li se vor pegăti paste cu brânză. Bucătarii din toate peniteciarele vor găti la fel, meniul fiind standard, potrivit ordinului semnat săptămâna trecută de Tiberiu Ungureanu, directorul general al ANP.

image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net