Femeie din Vâlcea, omorâtă de câinele vecinului. La Galați, o fetiță de 4 ani a fost mușcată de față

Ultima actualizare:

    Foto: arhivă Adevărul
Foto: arhivă Adevărul

O septuagenară din Vâlcea și-a pierdut viața după ce a fost atacată de câinii unui vecin pe care îl îngrijea. La Galați, o fetiță de doar 4 ani a fost mușcată de față, în prezent fiind în afara oricărui pericol.

Incidentul şocant s-a petrecut miercuri, în localitatea Stoeneşti din Vâlcea. Victima, în vârstă de 73 de ani, avea grijă de vecinul său, imobilizat la pat, la care mergea zilnic. În ziua respectivă, cei doi câini metişi ai proprietarului au scăpat din lanţ şi au atacat-o, deşi nu erau consideraţi periculoşi. Din cauza sângerării abundente, femeia a murit.  

„Ieri, 24 noiembrie, poliţiştii Secţiei 9 Pietrari au fost sesizaţi prin apelul 112 de către un bărbat din comuna Stoeneşti, judeţul Vâlcea, cu privire la faptul că, vecina sa a fost atacată de câinii săi, rasa metiş, provocându-i mai multe leziuni. La faţa locului a intervenit şi un echipaj medical care i-a acordat îngrijiri medicale victimei, ulterior aceasta decedând. Cadavrul victimei a fost preluat de către reprezentanţii Serviciului de Medicină Legală Vâlcea, în vedere efectuării necropsiei”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vâlcea, Georgiana Stancu, conform adevarul.ro.  

A murit în mâinile medicilor sosiți la fața locului    

A fost deschisă o anchetă sub supravegherea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Horezu, pentru ucidere din culpă.  

Din primele cercetări, reiese că femeia nu ar fi intrat în curte pe poarta principală, ci ar fi ocolit casa, în căutarea unei găini. Astfel, a ajuns în zona unde se aflau câinii. Victima a fost muşcată de mână şi de picior. Reprezentanţii ISU Vâlcea au declarat că vâlceanca a făcut stop cardio-respirator, cel mai probabil din cauza spaimei. În ciuda manevrelor de resuscitare, decesul acesteia a fost declarat de cadrul medical de pe ambulanţa SAJ Vâlcea care a ajuns la faţa locului.    

Tot miercuri, la Galați, o fetiță de 4 ani din Tulcea a fost mușcată de față de câinele vecinilor. O ambulanță a preluat-o pe cea mică și a dus-o cu bacul la Galați, iar de la punctul de trecere a Dunării a fost preluată de un echipaj SMURD, fiind dusă la Spitalul de Pediatrie. 

În momentul sosirii la spitalul din Galați era conștientă și cooperantă, având o stare stabilă. Medicii au decis să o opereze de urgență. Poliția a deschis o anchetă în acest caz. 

Citește și: 

Fetiţă de 7 ani muşcată grav de un câine în centrul Sibiului. Proprietarul a fugit când a văzut ce face animalul

Familie din Arad, atacată de propriul câine! Cum a reușit să scape de furia patrupedului

image
image
image
image
image
image
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net