Femeie de 41 de ani din Timiș, ținută în lanțuri de tatăl ei

lanturi_de_picioare.jpg

femeie in lanturi, timis, legata cu lanturi, bolnava psihic
Femeia era ținută legată cu lanțuri
(Foto: shutterstock.com)

Caz dramatic în comuna Saravale din Timiș! O feemie de 41 de ani cu afecțiuni psihice este ținută în lanțuri de către tatăl său, un bătrân în vârstă de 80 de ani. Bărbatul are o justificare: nu poate să o îngrijească.

Totul a ieşit la iveală după ce femeia a scăpat din casă şi a ajuns pe stradă cu lanţurile la picioare. Ea a fost găsită noaptea, umblând prin comună. Vecinii, şocaţi, au sunat la 112. Femeia a fost dusă la spital, iar poliția a deschis o anchetă.

De câteva luni, de când i-a murit mama, bolnava este doar în grija bătrânului ei tată. Femeia suferă de dromomanie, o afecțiune care se manifestă la unii bolnavi psihici prin dorința de a pleca. În această situație, tatăl spune că nu poate avea grijă de ea și a ales să o lege, pentru a fi sigur că nu iese din casă.

Femeia a fost internată la Spitalul de Boli Psihiatrice din Timișoara, unde a stat două zile. Medicii îi cunosc istoricul bolii şi consideră că nu este un caz periculos. Au tratat-o, dar, nefiind violentă, autoritățile consideră că nu se impune internarea ei permanentă într-un centru special. Dar ea poate fi dusă la centru dacă nu este îngrijită adecvat în familie. Totul depinde de asistenții sociali.

Nu este pentru prima oară când se întâmplă aşa ceva. De obicei, când este găsită, bolnava este internată, dar, după tratament, este din nou predată familiei. Situaţia femeii este cunoscută de asistenții sociali din Saravale, dar, până acum, autorităţile locale nu au făcut declaraţii în acest caz, anunță tvr.ro.

 

Citește și:

Dosar penal pentru ucidere din culpă în cazul bolnavului psihic evadat de la Săpoca

Cum recunoști o boală mintală

Loading...

Citește și

  • Imagini înfiorătoare la Centrul de Boli Psihice Măciuca, din Vâlcea! Oamenii internaţi acolo sunt legaţi de picioare cu chingi, în timp ce infirmierii care ar trebui să-i vegheze muncesc la casa directorului, potrivit tolo.ro. Sergiu Smărăndoiu spune că fotografiile nu sunt adevărate.

  • sapoca crime

    Un tânăr de 23 de ani, din Prahova, cu afecţiuni psihice, internat şi aflat în executarea unei măsuri de siguranţă, a plecat, luni, de la Secţia Ojasca a Spitalului de neuropsihiatrie Sapoca, judeţul Buzău, fiind căutat de poliţişti şi jandarmi. Ulterior acesta a fost găsit spânzurat în pădurea din apropierea localităţii Unguriu, din judeţul Buzău.

ClickPoftaBuna.ro 0
1
ClickPoftaBuna.ro : 0
ClickPoftaBuna.ro 1