Femeia care a murit pe holul spitalului avea apă la plămâni

Ultima actualizare:

    Viorica Popa a fost adusă cu ambulanţa la Spitalul de Urgenţă Constanţa
Viorica Popa a fost adusă cu ambulanţa la Spitalul de Urgenţă Constanţa

”Insuficienţă cardio-respiratorie, pneumopatie acută, emfizem pulmonar”. Sunt câteva dintre problemele de sănătate descoperite după autopsie, în cazul pacientei de 69 de ani care a stat 16 ore pe holurile Spitalului Judeţean de Urgenţă Constanţa.

Scandalul din jurul pensionarei Viorica Popa (69 de ani), care a murit după 16 ore de aşteptare pe holurile Spitalului de Urgenţă Constanţa, a cunoscut ieri un nou episod. Familia femeii, care a murit în braţele fiului ei a primit marţi rezultatul necropsiei. Încă şocat după ce a asistat neputincios cum mama i s-a stins în braţe, Constantin Popa a făcut publice rezultatele primite de la medicii legişti. “Insuficienţă cardio-respiratorie acută, hidropneumotorax drept, adică apa la plămâni, pneumopatie acută, asta ar fi cam definitorie, cauza majoră, şi apoi emfizem pulmonar rupt şi cardiomiopatie cronică”, a declarat, pentru stirileprotv.ro, Constantin Popa.

Conducerea spitalului nu mai vrea să comenteze cazul şi nici să explice de ce a durat atât de mult preluarea pacientei. Reprezentanţii unităţii medicale se rezumă să afirme că se derulează o anchetă a Direcţiei de Sănătate Publică şi o alta a Poliţiei. Marţi, directorul medical Bogdan Obadă şi managerul Cătălin Grasa au susţinut că au fost mai multe urgenţe la computerul tomograf, ceea ce a mărit timpul de aşteptare în cazul pacientei care a decedat. Adusă la ora 7.30 în spital, cu ambulanţa, pacienta a suferit timp de mai multe ore. Doctorul Obadă a declarat că rezultatul computerului tomograf a venit la ora 20:30 şi în urma lui s-a solicitat consult chirurgical. Din păcate, consultul nu s-a mai făcut, iar după aproape două ore de la ultima intervenţie a unui cadru medical, pacienta a intrat în stop cardiorespirator şi s-a stins în braţele fiului ei. În aşteptarea anchetei, managerul spitalului, Cătălin Grasa, merge pe mâna colegilor săi: “Au suficientă experienţă încât să-şi dea seama dacă un pacient nu este de cod verde sau este de cod verde şi la un moment dat starea clinică se înrăutăţeşte”.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
plante de apartament beneficii si ingrijire jpeg
Castelul Nopcsa din Săcel  Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (3) jpg
Ioana Ancuţa Popoviciu judecatoare accident 2 Mai jpeg
Hotelul de Gheata Balea Lac jpeg
seva mesteacan
profit record banci jpg
Grasime abdominala_shutterstock 1015212598 jpg
alexandru moruzi (2) jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net