Fața nevăzută a Castelului Peleș: Regina Elisabeta a organizat ședințe de spiritism care l-au speriat pe Carol I

Ultima actualizare:

    Castelul Peleș ascunde povești neobișnuitefoto:AP
Castelul Peleș ascunde povești neobișnuitefoto:AP

Castelul Peleș este unul din cele mai cunoscute simboluri istorice ale României. Este foarte îndrăgit de către turiști, dar ascunde povești de care puțini oameni au auzit.

Castelul Peleș este un muzeu care a putut fi vizitat chiar și pe vremea regelui Carol. Aici regina Elisabeta obișnuia să organizeze ședințe de spiritism, despre care regele ar fi afirmat că „îți fac părul măciucă”, conform reportajului făcut de Agerpres.

Aceste ședințe de spiritism au fost organizate de către regina Elisabeta, cu ajutorul domnișoarei ei de companie, Elena Văcărescu, pentru a putea vorbi cu fiica sa Maria, care a murit la o vârstă foarte fragedă.

"Regina își nota aceste ședințe într-un caiet special, iar Carol este de-a dreptul șocat când află: Caietul cu însemnările reginei este ars de dentistul Casei Regale Române, dar lui Carol îi parvin niște copii ale acestui caiet. Carol declară către Leopold că e în posesia copiilor notițelor reginei Elisabeta care 'îți fac părul măciucă'. Nu se știe ce s-a întâmplat cu acele copii pe care le avea Carol I",  a spus muzeograful Corina Dumitrache, pentru reportajul Agerpres.

În Castelul Peleș sunt adăpostite 60.000 de obiecte  de artă, iar camerele sale sunt aranjate exact cum erau pe vremea regelui pentru ca turiștii să aibă o experiență inedită, atunci când vizitează muzeul.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ianis Hagi Captura TV jpg
image
image
image
image
image
image
Marcel Ciolacu fb jpg
elicoptere prabusite jpg
1 Seminte legume Gradina cu rosii jpg
Arme iraniene confiscate de SUA FOTO Departamentul Apărării webp
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
IMG 20240422 WA0003 1536x1082 jpg
Oppenheimer si actorul jpg
bani  foto   Shutterstock jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net