Fată de 12 ani violată repetat de tatăl vitreg, cu acceptul mamei. A născut doi copii

Ultima actualizare:

Fapte abominabile! Un bărbat care își dorea copii și-a violat fiica vitregă, întrucât mama fetei nu mai putea rămâne însărcinată. Până să fie salvată şi internată într-un centru maternal, puștoaica a născut doi copii. Faptele îngrozitoare au fost săvârșite cu complicitatea mamei, care n-a ezitat să-și dea fiica pe mâna concubinului.

Cumplita poveste s-a petrecut în satul Almaşu Mare (Bihor). Augustin Varga, acum în vârstă de 37 ani, locuia împreună cu soţia cu şi fiica de 12 ani a acesteia. Calvarul adolescentei a început în 2014, pe când avea doar 12 ani. Mama ei nu mai putea rămâne însărcinată, însă pentru că Varga îşi dorea copii, cei doi au hotărât s-o folosească pe fetiţă ca să le îndeplinească dorinţa.

Cei doi părinți depravați, lăsați în libertate

Abuzurile asupra fetei au ieşit la iveală pe 2 mai 2015, când copila a născut un băieţel, iar medicii de la Maternitatea Oradea i-au sesizat pe reprezentanţii Direcției Generale de Asistență Socială si Protecția Copilului (DGASPC) Bihor. Din discuţiile cu fata, autoritățile au aflat cine e tatăl bebelușului, inclusiv motivul halucinant pentru care acesta a batjocorit-o, cu complicitatea mamei ei.

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Marghita au declanşat o anchetă în caz, însă i-au lăsat pe cei doi părinţi depravaţi în libertate. Mai grav, în decembrie 2015 l-au trimis în judecată doar pe bărbat, pentru act sexual cu un minor, în timp ce faţă de soţia lui, deşi recunoscuse că a fost complice la abuzuri, n-au formulat nici o acuzație.

S-a ascuns la Cluj, cu fata și cu bebelușul

Femeia, decăzută între timp din drepturile părinteşti, la solicitarea juriştilor DGASPC Bihor, a dispărut, iar de atunci în Almaşu Mare nu se mai ştie nimic despre ea. Lăsat în libertate, Augustin Varga s-a făcut şi el nevăzut, luând-i cu el pe fiica vitregă şi pe copilul abia născut.

Au fost găsiţi după un an, în Cluj - Napoca, oraş în care, după cum avea să se descopere, adolescenta a mai născut un copil, conceput tot cu tatăl vitreg. Atât eleva, cât şi copiii ei au fost preluaţi de către reprezentanţii DGASPC Bihor. Nou - născutul a fost plasat în grija unui asistent maternal, iar fata şi copilul mai mare au fost internaţi într-un centru special, pentru mame şi copii, unde se află şi în prezent, după aproape patru ani. Cât despre Varga, imediat după preluarea copiilor, juriştii DGASPC au depus o nouă plângere penală, tot pentru act sexual cu un minor, însă noul dosar a ajuns în faţa instanţei abia pe 26 martie 2018.

Pedepse ridicole

Augustin Varga n-a ajuns în spatele gratiilor pentru faptele comise, aşa cum ar fi fost normal. În primul proces, bărbatul care a abuzat luni în şir o fetiţă de 12 ani a fost condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare şi 60 de zile de muncă în favoarea comunităţii, ca pentru un furt banal. Culmea, nici aceste zile de muncă n-au fost executate în întregime. După primele 40, nu s-a mai prezentat la Primărie, iar la apelurile consilierilor de probaţiune a răspuns obraznic, susţinând că nu mai vrea. Ca atare, la solicitarea ofiţerilor de probaţiune, iarna trecută, Tribunalul Bihor a decis să revoce suspendarea, iar bărbatul să fie încarcerat pentru a-şi ispăşi cei doi ani de pedeapsă.

În prezent, el este judecat în cel de-al doilea proces, declanşat pe numele lui tot de procurorii din Marghita şi tot pentru infracţiunea de act sexual cu un minor în formă agravată, acuzaţia privind faptul că bărbatul a continuat să-şi abuzeze fiica vitregă şi după naşterea primului copil, până când aceasta a născut din nou.

În noul proces, Varga a fost condamnat, deocamdată în primă instanţă, la Judecătoria Marghita, tot la o pedeapsă ridicolă - doi ani de detenţie. Hotărârea nu este însă definitivă, căci, nemulţumit de verdict, Varga a atacat-o la Curtea de Apel Oradea, unde procesul va reîncepe în luna iunie.

Injustiţia nu s-a oprit însă aici, căci nici una dintre instanţe n-a dispus acordarea unor daune pentru adolescenta abuzată, semn că procurorii care au anchetat cazul n-au solicitat acest lucru.

image
image
image
image
image
image
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net