«Fără trenuri nu mai ajungem la muncă!»

Ultima actualizare:

    În Gara de Nord, trenurile  au ajuns cu întârzieri de  aproape 200 de minute (Fotografii: călin radu)
În Gara de Nord, trenurile au ajuns cu întârzieri de aproape 200 de minute (Fotografii: călin radu)

Două ore a ţinut ieri greva spontană a angajaţilor din sectorul feroviar. Cu întârzierile de rigoare, trenurile au ajuns în staţii după alte câteva zeci de minute.

Haos total pe calea ferată, începând de ieri dimineaţă, de la ora 07.00. Greva spontană iniţiată de angajaţii de la Mişcare - Comercial a paralizat tot traficul feroviar. Timp de două ore, nici un tren de persoane sau de marfă nu a circulat pe şine. Mii de călători, în peste 500 de trenuri, au rămas blocaţi în staţii, la jumătatea drumului.

Alţii şi-au blestemat zilele pe peroane sau în sălile de aşteptare. Pentru cei mai mulţi, trenul era singurul mijloc de transport către locul de muncă şi înapoi, spre casă. „Acum am sunat la serviciu să le spun că întârzii şi am avut noroc că m-a înţeles şeful. Dar, dacă se repetă sau fac ăştia vreo grevă generală, e grav. Nu o să mai am cu ce să ajung la muncă", spune Alexandru Stan, un tânăr de 30 de ani, care face zi de zi naveta între Bucureşti şi Grădinari, o localitate aflată la câţiva kilometri de Capitală.

simeon stalpnicul png

La cele două ore de întârzieri cauzate de greva ceferiştilor s-au mai adăugat alte câteva zeci de minute de întârzieri, de data aceasta din cele fireşti, „de zi cu zi". Aşa se face că trenul InterRegio 1742 de la Satu Mare figura pe tabela de informaţii, ieri, la prânz, cu o întârziere de...195 de minute! Adică de 3 ore şi un sfert!

Cristina Bălan (50 de ani): "Au şi ei dreptate. Cum să lucrezi dacă nu eşti plătit corespunzător!? Trebuie înţelegere şi solidaritate, altfel nu se rezolvă nimic".

Cristian Troancă (15 ani): „Nu o să mai merg în viaţa mea cu trenul. După ce că au întârzieri, nici condiţii nu sunt. Mergi înghesuit, fără loc. Mai bine cu microbuzul".

image
image
image
image
image
image
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net