Fără precedent! Coloanele de camioane au ajuns la 23 km la Nădlac II, un record după 1990

Mii de camioane au ajuns astăzi (3 aprilie) la frontiera cu Ungaria pentru a intra în Spaţiul Schengen. Au fost trei zile de interdicţie în ţara vecină pentru transportul de mare tonaj, astfel că s-au format coloane fără precedent după 1990.

Coloanele de camioane formate marţi, 3 aprilie, la frontiera cu Ungaria au lungimi record după 1990, respectiv peste 23 km lungime pe autostradă, înainte de Vama Nădlac II, şi peste 20 km pe DN 79A, înainte de Vărşand, scrie news.ro. Șoferii stau în coadă până la 13 ore pentru a putea ieşi din ţară. În al doilea caz, pe drumul naţional se circulă pe o singură bandă în ambele sensuri, din cauză că una este blocată de TIR-uri.

La intrarea în Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Nădlac II, coloana de TIR-uri a ajuns la 23 km la ora prânzului, în timp ce dimineaţă la ora 7.00 era de 10 km. Astfel, autostrada pan-europeană este ocupată între Pecica şi Nădlac pe prima bandă şi banda de urgenţă, circulându-se pe o singură bandă spre graniţă.

Oficial, timpul de aşteptare pentru control, conform Poliţiei de Frontieră, este de şapte ore, însă sunt şoferi care stăteau deja de 11 ore şi nu trecuseră frontiera la ora prânzului.

Şi la Vărşand, situaţia s-a înrăutăţit în ultimele ore. Marţi dimineaţă (3aprilie) camioanele au așteptat 500 de minute, însă la ora prânzului Poliţia de Frontiera anunţa că se aşteaptă 800 de minute pentru control, adică peste 13 ore, ceea ce este fără precedent.

La Nădlac I, pe DN 7, se aşteaptă aproximativ trei ore şi jumătate, iar la Borş, în Bihor, se aşteaptă mai mult de cinci ore, în timp ce la Petea (Satu Mare), patru ore.

”În primele zece ore de la ridicarea restricţiilor, prin punctele de trecere de la frontiera de vest a României aflate pe raza judetelor Arad, Bihor şi Satu Mare, s-au efectuat formalităţile de frontieră pentru un număr de aproximativ 4.000 de automarfare, din care circa 3.100 pe sensul de ieşire din ţară. Mentionăm că timpul alocat pentru efectuarea controlului unui automarfar, de poliţiştii de frontieră români, se păstrează în media de 2-5 minute/camion”, precizează Poliţia de Frontieră într-un comunicat remis marţi, 3 aprilie.

Ungaria interzice accesul vehiculelor grele în zile libere legale, iar în weekend a fost Paștele catolic.

Loading...