Fără cioc şi fără kile, Piedone a fost furat la cântar de pieţarii din Berceni

Ultima actualizare:

    Îmbrăcat lejer, cu şapcă, ochelari de soare, fără barbă şi mai slab cu 85 kg, Piedone nu a fost recunoscut de tarabagii
Îmbrăcat lejer, cu şapcă, ochelari de soare, fără barbă şi mai slab cu 85 kg, Piedone nu a fost recunoscut de tarabagii

Întâmplare ieşită din comun pentru un primar. Edilul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, a luat o ţeapă de zile mari tocmai de la pieţarii cărora le-a dat autorizaţie să comercializeze produse alimentare în incinta Pieţei Sudului. Piedone a chemat inspectorii din primărie ca să-i verifice pe comercianţi.

Îmbrăcat lejer, tuns scurt, purtând ochelari de soare, fără ciocul deja consacrat în barbă, dar şi cu 85 de kile mai puţin decât vara trecută, edilul sectorului 4 a trecut drept un simplu cetăţean printre tarabagiii din Piaţa Sudului. Fără intenţia de a-i verifica pe comercianţi, ci pentru a-şi face cumpărăturile, Piedone a luat la pas tarabele şi spaţiile comerciale din piaţă. După ce a cumpărat, „cetăţeanul” Piedone a aşteptat ca vânzătorii să-i elibereze bon fiscal, dar n-a primit în schimb decât urări de „bună ziua”. „Mai aveţi ceva să-mi daţi, i-am întrebat pe cei în culpă. Fireşte, au spus că nu, decât bună ziua. O zi pe care le-am stricat-o, cu siguranţă, prezentându-mă şi anunţându-i că le reziliez pe loc contractele de închiriere pentru spaţiile pe care le ocupă. De asemenea, aceştia nu vor mai primi autorizaţii de funcţionare, necesare desfăşurării activităţii”, ne-a spus primarul sectorului 4.

Şi ca ţeapa să fie completă, edilul a constatat că a fost furat la cântar de un comerciant, căruia i-a confiscat cântarul în vederea expertizării metrologice. Extinzând controlul printre tarabagiii din piaţă, autorităţile au surprins cu ocaua mică nu mai puţin de 15 comercianţi. În urma acţiunii de control au fost aplicate 12 sancţiuni contraveţionale în valoare totală de 74.000 de lei. Abaterile constatate de inspectori sunt multiple: lipsa casei de marcat, neeliberarea bonurilor fiscale, fructe şi legume fără acte de provenienţă, cântare măsluite.

Primarul sectorului 4 a confiscat cântarul unui comerciant care îl păcălise la gramaj
Primarul sectorului 4 a confiscat cântarul unui comerciant care îl păcălise la gramaj

Piedone a fost marcat de această experienţă şi consideră că acţiunile de control trebuie să continue. Dacă lui i s-a putut întâmpla aşa ceva, îşi imaginează că cetăţeanul de rând, care plăteşte taxe şi impozite pentru condiţii decente şi preţuri echitabile în piaţă, e păcălit zilnic fără nici un pic de jenă.

„Fiind de nercunoscut, am fost chiar acostat de o gamă variată de vânzători ambulanţi, care mi-au oferit, fără nici o jenă, de la papuci şi şosete, până la telefoane mobile şi ţigări fără timbru. Eu vreau să ofer cetăţenilor pieţe moderne şi salubre, fără speculanţi, fără ambulanţi. De aceea am dispus ca poliţiştii locali să se afle permanent în teren”, a spus Piedone.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net