Fără 300 de lei pe zi n-ai ce căuta la munte!

Ultima actualizare:

    Predeal, cea mai ieftină staţiune din Europa
Predeal, cea mai ieftină staţiune din Europa

Primul weekend din an cu zăpadă din belşug a paralizat traficul către staţiunile montane. Nu pentru că troienele ar fi făcut drumurile impracticabile, cât mai ales din pricina numărului mare de turişti care au luat cu asalt pârtiile la sfârşit de săptămână.

Sute de mii de români au fost atât de dornici de zăpadă, că nici nu s-au mai uitat în buzunare.

Au aglomerat toate unităţile de cazare de pe Valea Prahovei, deşi preţurile practicate de hotelieri au sărit în aer în această perioadă.

Click! a calculat cât te costă un weekend de distracţie la munte! Rezultatul? Fără 600 de lei în portofele, nu-i chip să te apropii de pârtie!

Predeal, cea mai ieftină staţiune din Europa

Cotidianul german Bild a făcut un top al celor mai ieftine staţiuni unde se poate schia din Europa şi, surprinzător, cea mai ieftină este una românească.

Staţiunea Predeal, de pe Valea Prahovei, se află în fruntea clasamentului celor 25 cele mai accesibile staţiuni montane de schi.

Potrivit germanilor, la Predeal, preţul de 55 euro pe noapte pentru o cameră dublă, în luna ianuarie, este unul imbatabil.

Pe locul al cincilea în top se află şi Poiana Braşov, unde cazarea costă în medie 95 de euro pe noapte, în ianuarie, iar în decembrie a costat 70 de euro.

Sinaia. Cu 50 de lei închiriezi echipament de schi

O noapte de cazare la 3 stele costă în jur de 150-200 de lei de cameră, cu mic dejun. Practicarea sporturilor de iarnă te "rupe" însă.

simeon stalpnicul png

Dacă n-ai echipament, poţi închiria din centrele de profil pentru 50 de lei pe zi, iar echipamentul de snowboard se închiriază cu 40 de lei pe zi.

Pe pârtia Valea Dorului, poţi urca cu telescaunul, iar o cartelă pentru o zi costă 143 de lei, una de o jumătate de zi e 105 lei, iar pentru două zile 262 de lei. Şi masa cere sacrificii financiare!

Pentru o ciorbă, spre exemplu, turiştii trebuie să plătească între 7 şi 11 lei, în timp ce o pizza costă aproximativ 20 de lei. Pentru un suc sau o bere, turiştii mai trebuie să-şi golească portofelele cu vreo 6-7 lei.

Buşteni. La parcul de distracţii cu 5 lei pe zi

Aici cazarea e ceva mai scumpă. Tot la un hotel de 3 stele, o cameră dublă costă 110 lei/noapte/persoană. Cine vrea mai multă adrenalină se poate distra în Buşteni la singurul Fun Park de pe Valea Prahovei, funcţional atât vara, cât şi iarna.

simeon stalpnicul png

Parcul este dotat cu o sanie-tobogan, carusel, snowtubing, are o pârtie sintetică de schi pentru începători şi o bandă transportoare. Instalaţiile funcţionează şi pe timpul nopţii, parcul fiind dotat cu nocturnă, iar tariful este 5 lei/tură.

Pe pârtia Kalinderu I, o cartelă valabilă la telescaun pentru 6 urcări costă 75 lei, una cu 13 urcări este 150 lei, iar preţul tichetului valabil pentru o zi ajunge la 250 de lei. Pârtia are, începând din acest sezon şi nocturnă.

Preţurile la mâncare sunt apropiate celor din Sinaia. Pentru o friptură de porc la grătar turiştii din Buşteni vor plăti aproximativ 12 lei/100g, iar pentru preparatele de peşte, tarifele sunt de la 15 lei în sus, în funcţie de specialitatea aleasă şi gramaj.

Azuga. Gondola costă 20 de lei pentru o urcare

Cazarea într-o pensiune de 3 stele costă aproximativ 120 de lei/noapte/persoană. Pe pârtie, telegondola costă 20 de lei/urcare, sau 30 de lei dus-întors.

simeon stalpnicul png

Pentru orice distracţie trebuie să scoţi din buzunar bani grei. Astfel că, dacă alegi să tragi cu arma la tir, spre exemplu, trebuie să dai 20 de lei, pentru 50 de bile cu vopsea. Mai multe ture în decurs de jumătate de oră la „snowtubing" costă 15 lei.

Cei care aleg să ia masa în zona pârtiei, trebuie să ştie că preţurile sunt foarte piperate. Un simplu hot-dog, spre exemplu, costă nu mai puţin de 7 lei, în timp ce pentru un pahar cu vin fiert trebuie să plăteşte 6 lei.

Predeal. 121 lei, skipass-ul de o zi

La Predeal, preţurile sunt între 40 şi 100 de euro pentru o noapte de cazare, dar sunt şi oferte speciale.

De exemplu, o vilă cu zece camere se poate închiria total cu 1.000 de lei pe noapte. Un skipass de o zi, care permite accesul pe toate pârtiile, poate fi cumpărat cu 121 de lei pentru adulţi şi 77 de lei pentru copii.

Un prânz sau o cină costă între 30 şi 80 de lei de persoană. Astfel, un weekend la Predeal ajunge să coste 700 de lei.

Poiana Braşov. Cea mai scumpă staţiune

Preţurile la hotelurile de patru şi cinci stele ajung şi la 160- 200 de euro pe noapte. La hotelurile de trei stele puteţi găsi cazare mai ieftină, între 60 şi 100 de euro, camera, pe noapte.

simeon stalpnicul png

Dacă nu vrei să staţi neapărat în Poiana Braşov, la doar 2 km distanţă, spre Râşnov sunt pensiuni care oferă cazare la 39-50 de euro pentru o cameră dublă.

La aceasta se adaugă mâncarea. În medie un prânz sau o cină, costă la restaurantele din Poiana Braşov între 50 şi 150 de lei de persoană. Micul dejun este inclus în preţul camerei.

Nici preţurile la instalaţiile de transport pe cablu nu sunt de neglijat. O cartelă de 30 de puncte costă 85 de lei pentru adulţi şi 45 de lei pentru copii, iar una de 240 de puncte, 475 de lei pentru adulţi şi 260 de lei pentru copii.

Astfel, dacă facem un calcul minim, un weekend de două zile în Poiana Braşov costă minim 813 lei de persoană. Dacă alegeţi să nu luaţi masa la restaurant şi vă limitaţi la o pizza (15-25 de lei) sau nişte mici (5 lei bucata) mai scutiţi aproximativ 100 de lei.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia pixabay jpg
Femeie care bea ceai FOTO Shutterstock
Apartament Cannes Foto Booking jpg
strada slanic prahova jpg
istanbul pixabay jpg
beneficiile jocului la varsta adulta 1536x864 jpg
Afl â care sunt principalii pomi fructiferi care nu trebuie s â +¢i lipseasc â din gr âdin â min jpg
Metrou Victoriei FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net