Familiile victimelor din Colectiv, mesaj pentru Raed Arafat după apariția imaginilor de la tragedie: «Avem dreptul la explicații»

Ultima actualizare:

    Familiile care şi-au pierdut copiii în tragedia de la Colectiv îi solicită lui Raed Arafat explicaţii publiceFoto: Facebook
Familiile care şi-au pierdut copiii în tragedia de la Colectiv îi solicită lui Raed Arafat explicaţii publiceFoto: Facebook

Familiile care şi-au pierdut copiii în tragedia de la Colectiv îi solicită lui Raed Arafat explicaţii publice în urma filmulețelor ascunse de la incident care au apărut abia acum în spațiul media. Secretarul de stat a explicat că momentan el nu dorește să comenteze pe marginea subiectului, ci va face acest lucru atunci când se vor termina alegerile prezidențiale și comemorarea pentru victimele din Colectiv va lua sfârșit.

Arafat a motivat această decizie explicând că o ieșire publică a sa în această perioadă ar fi „un element perturbator”. Totuși, familiile celor decedați în urma tragediei sunt și mai îndurerate după apariția imaginilor respective, în care se putea vedea că autoritățile au tratat întraga situație cu neprofesionalism, fiind depășiți de aceasta. 

„Noi, parinţii celor care şi-au pierdut viaţa acum 4 ani în tragedia despre care dumneavoastră nu doriţi să vorbiţi, avem puterea să luptăm şi să ascultam, pentru că da, avem dreptul la explicaţii.

Acum, nu după alegerile prezidenţiale, nu după ce vă veţi organiza întreaga echipă de comunicare si manipulare, în crearea unui argument frumos ambalat pe care să-l livraţi mincinos opiniei publice. Aveţi obligaţia morală de a explica public modul haotic de organizare si acţiune al echipei pe care o aveţi în subordine, în prezenţa presei şi a celor care au avut de suferit după tragedia de la „Colectiv”.

Filmarea ascunsă atâta timp arată o realitate pe care noi am susţinut-o încă de atunci: dezorganizare, nepăsare, pregatire precară, intervenţie haotică.

Deveniţi părtaş silenţios la o tragedie care a marcat o ţară întreagă. Patru ani v-aţi ascuns, în timp ce noi am tras semnale de alarmă, am iniţiat cercetari în vederea stabilirii răspunderii penale, potrivit vinovăţiei fiecăruia - inclusiv a dumneavoastră, domnule Raed Arafat.

Un grup de părinţi şi victime al tragediei din #Colectiv”, a fost mesajul acestora pentru cel ce la momentul respectiv era Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
asistati social romania foto arhiva adevarul jpg
image
image
image
image
image
image
Stație de metrou Tudor Arghezi. foto: Sever Gheorghe
iluzie optica jpg
Prințul William și Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
hotel intercontinental jpg
Biserica medievală din Densus  Foto Daniel Guță (1) JPG
Palatul Parlamentului - Casa Poporului FOTO Shutterstock
aeroport cluj pixabay jpg
judecatoarea popiviciu jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net